Zvrat v kauze dědictví po herečce Budínové (†78): Dům za 60 milionů koupil lihovar! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zvrat v kauze dědictví po herečce Budínové (†78): Dům za 60 milionů koupil lihovar!

Herečka Slávka Budínová (†78)
Herečka Slávka Budínová (†78) (Foto Aha! – Martin Hykl, TV Nova, ara)

Slávka Budínová (†78) by se divila! Hvězda snímků Můj brácha má prima bráchu, Noc na Karlštejně či seriálu Sňatky z rozumu sice odkázala svůj legendární dům na pražském Klárově v hodnotě 60 milionů korun starožitníkovi Rudolfu Příhodovi, který slíbil, že v domě udělá její muzeum, ale výsledek? Dům deset let chátral, o pravosti závěti se vedly spory, a teď skončil ve spárech výrobce lihovin!

Kauza majetku Slávky Budínové se řeší již od její smrti v roce 2002. Značnou část šperků a vzácných obrazů si ještě před hereččinou smrtí odnesli zloději, zbytek včetně domu astronomické hodnoty zdědil za – podle mnohých – podivných okolností starožitník Rudolf Příhoda.

Ten se měl v době před smrtí Budínové vloudit do její přízně a přesvědčit ji, aby mu vše odkázala. Slávčini příbuzní a nejbližší se poté už jen nestačili divit. „Nikdy o něm nemluvila jako o Rudolfovi, ale jen jako o starožitníkovi,“ podivuje se nad jejich vztahem hereččina ošetřující lékařka Blanka Seifertová.

Co v domě zbylo, zničily povodně v letech 2002 a 2004, samotná stavba chátrala. Příhoda po celou dobu tvrdil, že má s domem dobré úmysly, nikdy jej neprodá, a dokonce sliboval, že tam udělá herečce její vlastní muzeum. Mezitím jej ovšem v tichosti »střelil« – podle katastru nemovitostí dům od června patří firmě Rudolf Jelínek a. s. – známému výrobci lihovin z Vizovic.

Tenhle fakt by ale asi Slávce vadil nejméně, vždyť ona sama třeba šampaňské zbožňovala. Spíš by ji mrzelo, jak bylo s domem U bílé botky, který nade vše milovala a v němž zemřeli i její rodiče, nakládáno...



Přečtěte si
majojo
31. 8. 2011 • 18:08

Hlavně, kdyby někdo dal ten hezkej baráček na Klárově konečně do pořádku. Ale využít snížených duševních schopností staré paní, to je teda na blití, velebnosti.

majojo
31. 8. 2011 • 14:37

No třeba, že Jelinek vyrábí lihoviny, ale šampańské není lihovina. A že důvodů, proč se příbuzní dědictví zřekli, může být víc.

dandova
31. 8. 2011 • 13:04

do toho. Zdědil to, tak co.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.