Čejková vyrazila do Bruselu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Čejková vyrazila do Bruselu

Mirka přivezla do Bruselu čtyřicet handicapovaných dětí, aby jim ukázala hlavní město Evropské unie.
Mirka přivezla do Bruselu čtyřicet handicapovaných dětí, aby jim ukázala hlavní město Evropské unie.

BRUSEL – „Vyjeli jsme do Evropského parlamentu, aby děti poznaly celý Brusel. Vždyť je to hlavní město Evropské unie,“ řekla deníku Aha! Mirka Čejková (44), která na celý den přijela se čtyřmi desítkami handicapovaných dětí z celé republiky.


BRUSEL – „Vyjeli jsme do Evropského parlamentu, aby děti poznaly celý Brusel. Vždyť je to hlavní město Evropské unie,“ řekla deníku Aha! Mirka Čejková (44), která na celý den přijela se čtyřmi desítkami handicapovaných dětí z celé republiky. Během výletu po Bruselu koupila Čejková svým dětem Alexovi, Felixovi a Petře trička. „Jsou s postavičkami v národních krojích, ty se jim budou líbit,“ usmívala se nad nákupem Čejková.

Kliknutím zvětšeteBývalá moderátorka také zavzpomínala na nedávnou cestu do Ameriky, kterou podnikla se svojí handicapovanou dcerou Petrou. „Během cesty se nám ztratil kufr, nikde jsme ho nemohly najít. Všude jsem volala, a nic. Péťa byla zoufalá, protože tam měla věci. Když kufr po čtyřech dnech našli, tak s námi dlouho nepobyl. Na zpáteční cestě se ztratil zase,“ usmívá se nad vzpomínkou Čejková, která k tomu dodává, že na cestě do Prahy byla její dcera nervózní, aby se její kufr znovu neztratil. A její obavy se naplnily.

Kliknutím zvětšeteDěti se během denního pobytu zúčastnily také krátké přednášky, kde se dozvěděly vše o Evropském parlamentu včetně výplat poslanců. „Průměrný plat, který dostáváme od českého parlamentu, je 65 000 korun. V budoucnu to bude 7000 eur,“ sdělila přítomným dětem poslankyně Jana Bobošíková. Ty ovšem nejvíce zaujal obrovský poslanecký sál.


Autor: Šárka Nováková
Foto Aha!: Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.