Petra Kvitová: SUPERDIETA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petra Kvitová: SUPERDIETA!

Petra Kvitová se o svoji kondici stará vzorně, právě teď lítá ve Vysokých Tatrách po kopcích.
Petra Kvitová se o svoji kondici stará vzorně, právě teď lítá ve Vysokých Tatrách po kopcích. (Foto EPA (2), primeco.cz)

Potvrzeno! Aby se stala Petra Kvitová (21) tenisovou šampionkou, musela shodit 8 kilogramů a zvládnout i následný »jo-jo efekt«. Nynější slávu a miliony jí přinesla superdieta!

Pamatujete na tu oplácanou holčinu? Ještě předloni měla faldíky a nestíhala. I když dávala parádní rány, k míčům dobíhala pozdě, soupeřky ji uhonily. „Vždy byla hubená jako vyžle a najednou měla bříško. I já jí to říkal,“ pravil její otec Jiří Kvita.

Ale tomu už je konec! Dieta, tvrdý trénink a velká vůle vynesly českou hvězdu na tenisový Olymp. „Výživa se mi hodně změnila, musela jsem si zvyknout na přísný jídelníček,“ přiznala během soustředění v Tatrách, kde teď piluje právě kondici.Výsledek superdiety se dostavil. V první fázi shodila osm kilo, jenže dostavil se tzv. jojo efekt neboli opětovné nabrání hmotnosti.

„Spíš nabrala svalovou hmotu a váha trochu naskočila, ale pak jsme to zase srazili,“ prozradil její kondiční kouč Jozef Ivanko. Teď má wimbledonská vítězka při výšce 183 cm rovných 70 kg. „Je na ideálu. Kdybychom šli ještě níž, už by ztrácela na agresivitě a razanci úderů. Vážně si teď hrajeme jen s pár gramy,“ tvrdil Ivanko.

V Tatrách jí po zátěži klidně povolí sladkosti, jenže palačinky, kynuté knedlíky i čokoládu Kvitová odmítá! „Já vím, že už je to lepší a můžu si dopřát cokoli, ale raději se hlídám,“ usmála se. Pro úspěch se obětovala a nechce šlápnout vedle...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.