Nemocný Bořivoj Navrátil (77): Dospělo to už do té ošklivé fáze... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nemocný Bořivoj Navrátil (77): Dospělo to už do té ošklivé fáze...

Bořivoj Navrátil bojuj s rakovinou již rok a půl, nyní se ale cítí nejhůře za celou tu dobu.
Bořivoj Navrátil bojuj s rakovinou již rok a půl, nyní se ale cítí nejhůře za celou tu dobu. (Aha! – Martin Hykl, Profimedia.cz)

Herec Bořivoj Navrátil (77) je již třetí týden v nemocnici, kde se snaží sebrat síly na další boj o život s rakovinou tlustého střeva.

Deník Aha! jej navštívil a zjistil, že zesláblý herec je sice smířený s nevyhnutelným osudem, ale ani teď mu nemizí úsměv z tváře a jiskra v oku. Jen prosí: „Nefotografujte mne. Můj stav je nyní dost žinantní, nemoc už dospěla do té ošklivé fáze...“

„Můj stav si vyžaduje neustálou péči. Mají se mnou od rána do večera tolik práce se všemožnými vyšetřeními, ošetřeními, injekcemi a tak dále, že si ani nestihnu přečíst celé noviny,“ svěřil se při návštěvě herec, kterého díky seriálu televize Nova Ulice milují statisíce diváků.

„Nechávám si proto kupovat deník Aha!. Líbí se mi, že tam najdu všechno, a přitom to není zbytečně dlouhé,“ pochválil nás Navrátil s tím, že když zrovna neabsolvuje lékařskou proceduru, je tak unavený, že spí. Z lůžka téměř nevstane, každý pohyb ho vyčerpává a způsobuje mu bolest.

K nitrožilní výživě dostává probiotické nápoje a jogurty, které nedráždí jeho tlusté střevo. „Jíst pořád se to ale nedá, člověka to omrzí. Jenže mám problémy i se žaludkem, nemohu jíst už takřka nic,“ postěžoval si Navrátil, který je s osudem smířený, ale přesto prahne po životě.

„Závidím vám ty vaše starosti, že máte ještě všechno před sebou. Ale moc vám to přeju,“ dodal herec v narážce na slavnou píseň Jiřího Grossmana »Závidím«, kterou složil v době, kdy už věděl, že mu zbývá jen pár týdnů života..



Přečtěte si
marmelada
2. 6. 2011 • 17:19

Nejsem velký fanda českého filmu a na seriály se vůbec nedívám. Tenhle herec je ale sympatický a přeji mu zvládnutí té ošklivé nemoci a bude-li nevyhnutelné odejít, tak v klidu a víře. Každý z nás dojde na konečnou, jenom každý tam jde různě a záleží jenom na nás, aby to nebylo hrůzně,že?

jesie
2. 6. 2011 • 16:45

Jedno české pořekadlo říká, kdo jinému jámu....... Je to pravdivé pořekadlo a na 100% se vyplní. To co tady píše ten ubožák s dvěma nicky, svědčí o jeho hodně nízké inteligenci. S takovým primitivem škoda ztrácet čas, však ono na něho taky dojde a potom může zpytovat svědomí, ale to už bude pozdě.

rakovina
2. 6. 2011 • 11:58

tunka
2. 6. 2011 • 10:17

Jsi IDIOT, nemám pro tebe jiných slov!!!!! Však se ti ta slova vymstí na tvé rodině, ale asi žádnou nemáš. Taková lidská zrůda nemůže nikoho mít!!!! Totéž platí pro nick "rakovina" !!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.