Takřka osmdesátnice Bohdalová: První dárky dostala od televizí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Takřka osmdesátnice Bohdalová: První dárky dostala od televizí

Na projekci dokumentu TV Barrandov se na Jiřinu a Annu Geislerovou snesla »palba« fotoaparátů!
Na projekci dokumentu TV Barrandov se na Jiřinu a Annu Geislerovou snesla »palba« fotoaparátů! (Foto Aha! – Martin Hykl, TV Prima)

Herečka Jiřina Bohdalová oslaví 80. narozeniny sice až za týden – 3. května, první dárky k blížícímu se jubileu ale dostala už včera!

Televize Prima a digitální Barrandov TV jí představily dva nové původní dokumenty, které co nevidět odvysílají! Prima svůj unikátní hodinový životopis Bohdalka je NAŠE uvede už tuto neděli!

Více než hodinový dokument TV Prima vznikal několik měsíců a štáb se kvůli němu vypravil s Jiřinou Bohdalovu do New Yorku za krajany v čele s oscarovým režisérem Milošem Formanem (79), uspořádal pro Jiřinu sraz jejího hereckého ročníku z DAMU či navštívil její sestru Jarušku ve Švédsku.

O první dámě českého humoru v něm mluví na třicet účinkujících v čele s Ivou Janžurovou, Petrem Nárožným, Vlastou Chramostovou a další. Hlavní slovo má ovšem sama herečka, která otevřeně vzpomíná třeba na těžká léta, kdy byl její tatínek ve vězení, a promluví i o svých osudových mužích. Prima odvysílá pořad v neděli 1. května od 20.00.

„Jsem ráda, že něco takového a v takové kvalitě vzniklo, už kvůli vnukům. Až tu jednou nebudu, můžou si připomínat, co babička všechno stihla,“ smála se po jeho zhlédnutí spokojená legenda.

Barrandov svůj televizní dárek Tajemství Jiřiny Bohdalové představí o den později. V něm samotná herečka nevystupuje, její kamarád Zdeněk Zelenka však sestavil celou plejádu hereččiných filmových písniček do hudebního portrétu, proloženého dojmy Karla Gotta, Heleny Vondráčkové, Filipa Renče, Anny Geislerové a dalších.

„Každý z těch pořadů je úplně jiný, což je dobře. Omílaloli by se pořád to samé, diváky by to nudilo,“ pochvaluje si »Bohdalka«.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.