Italský kuchař Ridi: Přijel na zabijačku!
První zabijačky vypukly o víkendu v podhůří Beskyd a nechyběl na nich »Ital v kuchyni« Emanuel Ridi (36). Byl hlavní hvězdou Karlovského gastrofestivalu.
V hotelu Horal sice vařil ryby, zvěřinu a červené maso, přesto stačil ochutnat i moravské speciality – frgály a slivovici.
„Na zabijačce se mi líbí všechno, přátelská atmosféra, jelítka, jitrnice, tlačenka, škvarky, teplé maso i další speciality. Ale nemyslete, konají se také u nás na Elbě,“ řekl Aha!.
Přiznal, že se seznámil i s pravými velkými valašskými koláči – frgály. „Nedám dopustit na tvarohové. Italské slaďoučké věci ale mají také kouzlo,“ hájil italské barvy Ridi. A co slivovice? „Vynikající,“ přiznal.
Pravou moravskou zabijačku viděl Ital teprve podruhé, a to v Česku žije už sedmnáct let.