Italský kuchař Ridi: Přijel na zabijačku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Italský kuchař Ridi: Přijel na zabijačku!

 (pro Aha! – Jan Čada)

První zabijačky vypukly o víkendu v podhůří Beskyd a nechyběl na nich »Ital v kuchyni« Emanuel Ridi (36). Byl hlavní hvězdou Karlovského gastrofestivalu.

V hotelu Horal sice vařil ryby, zvěřinu a červené maso, přesto stačil ochutnat i moravské speciality – frgály a slivovici.

„Na zabijačce se mi líbí všechno, přátelská atmosféra, jelítka, jitrnice, tlačenka, škvarky, teplé maso i další speciality. Ale nemyslete, konají se také u nás na Elbě,“ řekl Aha!.

Přiznal, že se seznámil i s pravými velkými valašskými koláči – frgály. „Nedám dopustit na tvarohové. Italské slaďoučké věci ale mají také kouzlo,“ hájil italské barvy Ridi. A co slivovice? „Vynikající,“ přiznal.

Pravou moravskou zabijačku viděl Ital teprve podruhé, a to v Česku žije už sedmnáct let.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.