Josef Vinklář: Výpověď v Národním! Prý byl opilý... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Josef Vinklář: Výpověď v Národním! Prý byl opilý...

Josef Vinklář
Josef Vinklář (Aha!: Dalibor PUCHTA)

PRAHA – Výpověď z Národního divadla, svatostánku českého herectví, si troufne dát málokdo. Herec Josef Vinklář (76) se k tomuto kroku ale odhodlal. Na schůzi činoherního klubu zlaté kapličky po rozmíšce s vedením divadla bouchnul do stolu a svoji letitou spolupráci s divadlem okamžitě ukončil.

Celá věc se stala už před několika měsíci, ale vedení divadla ji doteď úzkostlivě tají! Co legendárního doktora Cvacha ze seriálového trháku Nemocnice na kraji města k tomuto ráznému kroku vedlo? Prý alkohol! A když vystřízlivěl, tak svou výpověď zase stáhnul!

„Pepík přišel na schůzi rovnou z baru,“ popisuje bouřlivé odpoledne jeden z Vinklářových kolegů a svědek dramatických událostí. „Na schůzi se zapletl do bouřlivé diskuze s vedením divadla, a protože se mu nelíbily některé jejich postoje, dal okamžitou výpověď,“ dodává zdroj s tím, že po několika hodinách Vinklář výpověď zase stáhnul. Šéf činohry Národního divadla Michal Dočekal se však stále snaží vše utajit. „Nevím. To se možná stalo v činoherním klubu, ale já vám na takové otázky odpovídat nebudu! Na shledanou,“ vyhrkl rozčileně Dočekal a raději položil telefon.

Vinklář, který na prknech Národního divadla působí od roku 1983, dal podle svých kolegů výpověď z čirého furiantství. Na celou aféru jsme se chtěli samozřejmě zeptat i samotného Josefa Vinkláře – včera ale celý den nezvedal telefon a měl zapnutý jen záznamník.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.