Herečka Hana Maciuchová: Zhroutily se jí plány! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Herečka Hana Maciuchová: Zhroutily se jí plány!

Ačkoliv Maciuchová ze seriálu Ulice odešla, aby mohla odpočívat, tak se nezastaví - natočila fi lm a hraje v divadlech.
Ačkoliv Maciuchová ze seriálu Ulice odešla, aby mohla odpočívat, tak se nezastaví - natočila fi lm a hraje v divadlech. (Aha! – Hykl, Pátek, Kundrát, Studio DVA, Česká televize)

Herečka Hana Maciuchová (64) se před rokem a půl rozhodla opustit »novácký« nekonečný seriál Ulice a v květnu tohoto roku tak i učinila. „Jsem příliš unavená, potřebuji oddech. Práce na seriálu je velmi náročná. Potřebuji zmírnit pracovní tempo,“ vysvětlovala svůj odchod Maciuchová. Jenže plány se jí zhroutily. Práce má nyní mnohem víc a na odpočinek čas opět nezbývá.

Místo odpočinku, kdy chtěla Maciuchová nabrat síly po pětiletém takřka každodenním natáčení Ulice, natočila film a hraje v divadlech a to i o prázdninách, kdy má většina herců volno.

Se svým kolegou z výše zmíněného seriálu Bořivojem Navrátilem (76) ztvárnila hlavní role v hořké komedii Nespavost, v níž oba herci naleznou smrt. „Ten film jsem točil v době, kdy jsem už tušil, co mně v těle hlodá. Věřím, že v reálu můj příběh dopadne o poznání lépe,“ s úsměvem upozorňuje na svoje onemocnění rakovinou herec Bořivoj Navrátil.

Od neděle do čtvrtka pak Maciuchovou divadelní fanoušci mohou vidět hrát a zpívat v roli hollywoodské hvězdy a jazzové zpěvačky Judy Garlandové ve hře Na konci duhy v rámci Léta hereckých osobností na Letní scéně Vyšehrad. „Hana Maciuchová se strhujícím způsobem zhostila role, a to včetně pěveckých partů, s jejichž nastudováním jí pomáhal Eduard Klezla. Věděl jsem, že právě ona bude ideální,“ nešetří chválou producent Michal Hrubý.

Po prázdninách ji čeká účinkování hned ve třech divadelních hrách – Lev v zimě, Chvilková slabost a Lo Stupendo aneb Tenor na roztrhání.

Ve hře Na konci duhy Maciuchová hraje Judy Garlandovou.

S Bořivojem Navrátilem ve filmu Nespavost.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.