Lubomír Lipský (87) po mrtvici: Učím se znovu chodit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lubomír Lipský (87) po mrtvici: Učím se znovu chodit!

Lubomír Lipský už začíná přijímat možnost, že se po mrtvici nebude moci vrátit do divadla.
Lubomír Lipský už začíná přijímat možnost, že se po mrtvici nebude moci vrátit do divadla. (Aha! – Martin Hykl)

Nedávná mozková mrtvice a současná úmorná vedra dál trápí nestora českého divadla a filmu Lubomíra Lipského (87). „Musím se znovu učit mluvit a chodit,“ přiznal nám včera herec. Hrozí mu přitom, že se už k herectví nikdy nebude moci vrátit. A jeho přátelé o něj mají strach!

„Když mu zemřela žena, se kterou byl 54 let, úplně se sesypal. Žalem by snad zemřel, nebýt své další životní lásky – hraní. Pokud ale o ně teď přijde, bude to pro Mirka strašná tragédie. Ztratil by smysl života,“ bojí se Lipského kolegové z divadla.

Sám herec je ale nezmar, má neuvěřitelnou vitalitu a byť mluví hláskem slabým jako vánek, variantu, že by se na prkna, která znamenají svět, už nikdy nevrátil, ještě definitivně nepřijímá. „Teď ještě nemůžu říct, jestli se vrátím. Musím být ale připraven na všechno,“ uznává však.

Stále mu ale není hej. „Strašně špatně snáším současná vedra. Dělají mi obrovské potíže. A po té mrtvici musím rehabilitovat. Doháním velké manko. Musím se znovu všechno učit. Chodit, mluvit. Všechno si zapisuji a pořádně se to snažím zapamatovat. Postě opakuji, učím se, ale mám dojem, že dělám pokroky,“ věří si herecký velikán Lipský.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.