Generál Vydra: Já tu válku stejně vyhraju! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Generál Vydra: Já tu válku stejně vyhraju!

Generál Vydra byl přísný a každý z něj měl respekt.
Generál Vydra byl přísný a každý z něj měl respekt. (Aha!: Marek Pátek)

HNĚVŠÍN – V Hněvšíně za Štěchovicemi (okres Praha-západ) se včera rozpoutala velká bitva! A v roli generála ji vedl herec Václav Vydra (50)!


Kliknutím zvětšeteMezi dalšími »bojovníky« se předvedli i zpěvačka Tereza Duchková či kytarista Lubomír Brabec. „Lubomír mě vždycky bere na jachtu a já zase jeho na koně,“ smál se Vydra, který byl pořadatelem už šestého ročníku Memorialu generála G. A. Custera. „Oslavujeme na něm koně a naše přátelství s nimi,“ vysvětluje Vydra, který má tři koně a jeho manželka Jana Boušková jednoho.

Koňské manévry nakonec v Hněvšíně předvedly málem dvě stovky koní, o které se staralo pět set lidí. Na jezdecký den přišly dva tisíce lidí, kteří viděli i ukázky z indiánských válek. A dokonce i z války Severu proti Jihu. „Před sedmi lety jsem měl chuť si zkusit, jak bylo vojákům ve tvaru na koních, jak na nich cválali, proto jsem vymyslel Memorial generála G. A. Custera.

A já tu dnešní válku vyhraju!“ dodal se smíchem generál Vydra. A ještě než začal bojovat, tak šel zkontrolovat jednoho ztraceného koně. „Utekl, ale prý se už našel, a jezdec pád z něj ve zdraví přežil,“ řekl nakonec Vašek Vydra.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.