Den po smrti zpěváka Muka se rozhořel první spor - Umělci: Chceme Petrův pohřeb! Rodina ale zatím váhá... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Den po smrti zpěváka Muka se rozhořel první spor - Umělci: Chceme Petrův pohřeb! Rodina ale zatím váhá...

Petr Muk
Petr Muk (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

Petr Muk (†45) nebude mít pohřeb! Tak zatím zní rozhodnutí pozůstalých a nejbližší rodiny. Rozloučení si zřejmě představovali jen v rodinném kruhu, kde by v tom největším smutku a zarmoucení vyprovodili na věčnost milovaného otce a manžela. Celý národ však volá po důstojném a veřejném rozloučení. U rakve chtějí stát i ostatní umělci a kamarádi z branže! Kdo si prosadí svou – manželka, nebo muzikanti?

„Tohle není jen rodinná záležitost, Petr byl symbol hudebního světa, chtějí se s ním rozloučit tisíce fanoušků,“ protestují lidé, kteří pravidelně stáli v předních řadách na koncertech a byli tělem i duší Petra Muka. Důstojný pohřeb se všemi patřičnými náležitostmi se snaží zařídit i producent a příležitostný zaměstnavatel Petra Muka Oldřich Lichtenberg, který včera vyjednával s rodinou.

„Rodinní příslušníci jsou natolik zdrceni Petrovou smrtí, že se ještě o formě posledního rozloučení nerozhodlo,“ řekl včera odpoledne Lichtenberg, který však věří, že rodina minimálně povolí uctění památky v Divadle Hybernia. „Budeme se ale striktně držet přání Petrovy manželky Evy,“ dodal. Uzavřeno ještě není ani vyšetřování policie, ta zjišťuje příčinu smrti. Pitva proběhla již včera, výsledky ale budou známy až za několik dní. A na jakékoliv informace bylo uvaleno embargo. „Lékaři rodině slíbili, že do pátečního odpoledne sdělí výsledky, na jejichž základě statní zástupce může dát pokyn k odevzdání těla pozůstalým,“ řekl nám zdroj blízký rodině.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.