Tajemství smrti Heleny Růžičkové (†67) - Bojovala s rakovinou, zabilo ji ale něco jiného! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tajemství smrti Heleny Růžičkové (†67) - Bojovala s rakovinou, zabilo ji ale něco jiného!

Helena Růžičková krátce před smrtí v plzeňské nemocnici v roce 2004.
Helena Růžičková krátce před smrtí v plzeňské nemocnici v roce 2004. (TV Prima)

Legendární Heduš z filmové trilogie o rodině Homolkových či »matrona« Škopková ze Slunce, seno... herečka Helena Růžičková (†67) bojovala na sklonku života s rakovinou, osudným se jí ale stalo něco jiného. Přestože přátelé dodnes její boj se zákeřnou nemocí prožívají a panuje všeobecné mínění, že herečka podlehla právě rakovině, režisér Zdeněk Troška (56) tvrdí něco jiného!

„Měla problémy asi čtyři roky. Něco měla v břiše, ani to nejdřív nevypadalo jako nádor, ale spíše jako kýla nebo cysta. Pak se ukázalo, že to je pozitivní. Helena si zašla na kompletní vyšetření, kde zjistili, že toho je víc,“ vzpomíná Troška na největší životní boj své dvorní herečky a kamarádky ve velkém životopisném dokumentu, který dnes večer ve 20.00 odvysílá televize Prima v cyklu Top Star Extra.

„Začali ji tedy léčit a Helena měla takovou sílu, že rakovinu udolala. Úplně to zmizelo. Jak si pamatuji já, před smrtí už jí zbyl jen jeden jediný nádor, který byl zapouzdřený a šest nebo sedm měsíců se vůbec nehýbal. Lékaři měli radost a říkali, že je to úplný zázrak. Chtěli, až se vše uklidní, Heleně ten zapouzdřený nádor operativně odstranit,“ popisuje režisér okamžiky, kdy Růžičková chytala druhý dech a měla spoustu plánů do života. Té s kosou však populární tragikomická herečka neunikla. „Helenka o pár měsíců později nezemřela na rakovinu, ale na selhání ledvin,“ dodává Troška v pasáži, která se do finální podoby dokumentu nedostala, ale deník Aha! ji má k dispozici...

V pořadu zazní i pravda o předsmrtných svatebních plánech Růžičkové s kamarádem Václavem Glazarem, hereččině vztahu se synem Jiřím či vztahu ke komunistickému režimu a alkoholu. Vzpomínat dnes na Primě kromě Trošky a Glazara budou i Ivana Chýlková, Stanislav Zindulka, Hynek Bočan, Yvetta Blanarovičová, Petr Forman, Kateřina Lojdová a mnozí další.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.