Nejslavnější dvojčata Česka a neslavní sourozenci slavných! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nejslavnější dvojčata Česka a neslavní sourozenci slavných!

Iveta a Ivana Bartošovy. Jedna z mála fotografií, na které se sestry Bartošovy tváří šťastně. Jejich vztah ale idylický není.
Iveta a Ivana Bartošovy. Jedna z mála fotografií, na které se sestry Bartošovy tváří šťastně. Jejich vztah ale idylický není. (Aha! – Miloš Schmiedberger, Josef Louda, Dalibor Puchta, Marek Pátek,D. Kundrát, M. Hykl, J. Benda, D. Černovský, ČTK, ara)

Slavných dvojčat, jako byli bratři Lech (†60) a Jaroslaw Kaczyński (60), na světě najdeme několik. Podobně krutý osud, jaký potkal bývalé polské dětské herce a pak vrcholné politiky, se ale hledá jen těžko. Nedělní Aha! vám v den pohřbu polského prezidenta přináší přehled slavných dvojčat.

Iveta a Ivana Bartošovy (44)

Podoba: 50 %

Vztahy: nekomunikují spolu

Datum narození: 8. dubna 1966

Rodiče: Svatava a Karel (†72) Bartošovi

Co se vlastně stalo: Iveta a Ivana Bartošovy (44) jsou sice dvojčata, přesto k sobě nemají příliš vřelý vztah. Důvodem je podle jejich známých jejich rozdílná povaha. Ivana byla odmalička průbojná, milá a přístupná všem, zatímco Iveta jen tiše seděla v koutku a sžírala se závistí. Na svou sestru, již například Felix Slováček označil za mnohem lepší zpěvačku, nepříčetně žárlila, a tak s ní až na výjimky odmítala spolupráci. Prý se bála vyspělé konkurence.

„Když jsem chtěl, aby byly holky spolu, a domluvil jsem jim šňůru koncertů, tak se mohla Iveta zbláznit. Absolutně si postavila hlavu, prý to nepřipadá v úvahu, nebude zpívat. Ivana byla nakonec rozumnější. Prý by to Iveta neunesla, a že do toho raději nepůjde. Ivana je opravdu velká zpěvačka, opravdový formát a na rozdíl od Ivety se sama dokázala prosadit i v zahraničí,“ vzpomínal před lety v knize Odhalená pravda Ivetin první manažer Tomáš Gottlieb.

Ivana jezdila na koncerty s Tanečním orchestrem Československého rozhlasu, absolvovala i úspěšné turné po tehdejší NDR. Později zpívala na zaoceánských lodích. Nakonec se vdala do Švýcarska, kde s manželem žije a pracuje dodnes. Jen občas zatouží zpátky po pěvecké kariéře; ve Švýcarsku se účastnila i několika konkursů na muzikál. Do Česka se vrací sporadicky, Ivetu ale nevyhledává. Zato s Ivetinou bývalou kadeřnicí Lídou Štinglovou a bývalou chůvou jejího syna Artura Zlatou Goldou Dvořákovou se vídá pravidelně. Právě v Dvořákové knížce Iveto, sbohem se píše, že když chtěla Ivana přijet do Prahy a sestru navštívit, Iveta se nechala zapírat. Proto se teď už ani Ivana sestru nesnaží kontaktovat.

Kliknutím zvětšete

Před dvěma roky se sestry sešly na pohřbu svého otce.

Další slavná dvojčata:

Kliknutím zvětšete

Neslavní sourozenci slavných:

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.