Brigitte Bardot - Už budí jen soucit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Brigitte Bardot - Už budí jen soucit

Vážně nemocná Brigitte Bardot.
Vážně nemocná Brigitte Bardot.

OTTAWA – Před čtyřiceti lety byla největším sexidolem světa, šílely po ní miliony mužů. Dnes je z herečky Brigitte Bardot (71) stárnoucí zatrpklá žena, která budí soucit.

Před čtyřiceti lety byla největším sexidolem světa, šílely po ní miliony mužů. Dnes je z kdysi krásné francouzské herečky Brigitte Bardot (71) stárnoucí zatrpklá žena, která nemůže chodit, straní se lidí, neustále mluví o blížící se smrti a budí jen soucit.

Na výsluní ji kdysi katapultoval film »…a Bůh stvořil ženu« – do té doby neznámá herečka v něm ztělesnila 18letou Juliette, která svou vzrušující krásou motá hlavy davům mužů. Brigitte Bardot se stala doslova kultem. Její krásu se snažily kopírovat statisíce žen, které se líčily a česaly stejně jako ona. I dnes jsou »bardotky« s blond vlasy a výraznými rty stále v kurzu. Ale Brigitte už o tom nechce ani slyšet. Za svou hereckou kariérou udělala kříž.
Odklonila se od lidí, zatrpkla, nápadně ztloustla a bez francouzských holí neudělá jediný krok. Její kdysi tak krásné rty se stáhly do grimasy bolesti. Zvrásněný obličej lemují neupravené dlouhé šedé vlasy.
Mezi lidi chodí zřídka, raději je ve společnosti svých mnoha koček a psů. I přesto, že je její zdravotní stav velice vážný, se neváhá zapojit do boje za práva zvířat. Teď se objevila na tiskové konferenci v Ottawě, kde vystoupila proti lovu tuleních mláďat v Kanadě. „Musíte mi slíbit, že to vraždění skončí,“ prosila třesoucím se hlasem bývalá herečka, která se sotva dokázala udržet na nohou a musela se opřít o své berle, aby vůbec mohla chvíli stát. Ukázky z krutého lovu tuleňů jí vehnaly slzy do očí a málem se zhroutila. Potom pohnutým hlasem řekla: „Tohle je moje poslední návštěva Kanady před smrtí, velice bych si přála, kdybyste ukončili ten barbarský masakr.“ Její poslední přání ale zůstane zřejmě nevyslyšeno...


Autor: (INT, šum)
Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.