Karel Gott: Všichni se báli, že zkolabuju! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Karel Gott: Všichni se báli, že zkolabuju!

Gottův řidič Olda Havránek sklopil ve zpěvákově mercedesu sedačku, aby si mohl Karel při převozu lehnout.
Gottův řidič Olda Havránek sklopil ve zpěvákově mercedesu sedačku, aby si mohl Karel při převozu lehnout. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Marek Pátek, Martin Přibyl, ČTK)

Je Karel Gott (70), dvojnásobný vítěz letošního TýTý, hrdina, nebo hazardér s vlastním zdravím? Asi obojí. Od operace páteře mu v sobotu před vyhlášením cen bylo nejhůř, nemohl již ani stát a chodit. Přesto napnul všechny síly a na TýTý přišel. „Někteří se báli, že jim na pódiu zkolabuji. Bylo mi ale báječně. Až v noci se mi bolesti vrátily,“ svěřil se deníku Aha! včera Mistr.

Všechny napínal do poslední chvíle. Ještě v sobotu dopoledne byl takříkajíc »na umření« a všem okolo nešťastně říkal, že se předávání zrcadel v žádném případě nemůže zúčastnit. Pak se ale řidičem Oldou Havránkem (70) nechal odvézt do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde na něm lékaři zapracovali. A hned mu otrnulo! Kapačky utlumily bolesti tak, že se v 18.40 již belhal po schodech Divadla na Vinohradech.

„Opravdu jsem zvažoval všechny varianty. Nakonec jsem tam mohl jen proto, že mě čtyřhodinovou infúzí zbavili všech bolestí. A je dobře, že jsem mohl dorazit. Lidé by se divili. Nejsou zvyklí na to, že na takových akcích chybím,“ vysvětlil, proč se přemohl a na TýTý s největším sebezapřením šel.

„Ivanka zůstala doma s dětmi. Měla již nachystanou róbu, ale já se rozhodl až na poslední chvíli a víte, že ženy potřebují na přípravu více času. Navíc nechtěla sedět v hledišti sama. Nakonec mě tedy do divadla dovezl v autě na sklopeném sedadle Olda a v zákulisí jsem polehával na sedačce. Vyjma velice milých povinností, kdy jsem si šel dvakrát pro cenu, a pak také zazpívat duet s Lucií. Vstávání ze sedačky bylo hrozné, atmosféra v sále mi ale dala na okamžik zapomenout na všechny bolesti,“ říká největší česká celebrita.

Sotva »Goťák« po převzetí ceny pro nejlepšího zpěváka odešel zpět do zákulisí, sundal si v soukromé šatně s pomocí svého řidiče Oldy sako a natáhl se na připravenou postel. Tam strávil čas až do konce přenosu, kdy se na pokyn produkce znovu zvedl a opíraje se o berli přišel opět ke vstupu na jeviště, hůl odložil a vykročil před kamery pro zlaté zrcátko určené absolutnímu vítězi. Jen zasvěcení by na něm během televizního přenosu poznali, že mu každý krok způsoboval nepředstavitelné potíže. Šel pomalu, ale sebevědomě. „Dobře jsem to zahrál, že? Také mi to dalo práci. Už jsem slyšel názor, že nejspíš zaboduji na příštích Českých lvech,“ vrátil se »Goťákovi« pověstný humor. Vzápětí bezchybně vystřihl duet s Lucií Bílou. Málokdo si ale všiml, že se jí Slavík většinu písně držel bolestí za obě ruce.

Trestem za to, že nezůstal doma v klidu, byla pro Karla ze soboty na neděli opět bezesná noc. „Trochu se to vrátilo k sobě. Ale v neděli v poledne mi už bylo o sto procent lépe než v tu samou dobu den předtím. Je to asi tím, že jen ležím a nehýbu se. V pondělí ráno jdu do nemocnice znova. Sejde se tam lékařské konzilium, které bude dumat, co se mnou, když ty bolesti stále neustupují. Až se tohle vyřeší, poslušně nastoupím na rehabilitace,“ dodává závěrem Karel Gott.

Ceny TýTý dal Karel při odjezdu domů na zadní sedačku, pod ni schoval berli.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.