Kňažko a Bareš v parukách: Syn a otec Goethovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kňažko a Bareš v parukách: Syn a otec Goethovi!

Hlavní roli Johanna Wolfganga Goetha si zahrál Milan Kňažko.
Hlavní roli Johanna Wolfganga Goetha si zahrál Milan Kňažko. (: Česká televize/Zuzana Páchová)

PRAHA – S natáčením filmů a inscenací se roztrhl pytel, což určitě potěší nejednoho diváka. Česká televize nezůstává pozadu a v těchto dnech natáčí televizní film To horké léto v Marienbadu.

S natáčením filmů a inscenací se roztrhl pytel, což určitě potěší nejednoho diváka. Česká televize nezůstává pozadu a v těchto dnech natáčí televizní film To horké léto v Marienbadu. Scénář zachycuje osudové setkání už starého básníka Johanna Wolfganga Goetha (Milan Kňažko) s devatenáctiletou Ulrikou von Lewetzow (Evženie Nízká). Dějem však pořádně zamotá August Goethe (Igor Bareš), který se kvůli roli musel smířit s parukou a umělými kotletami! Ty mu však ve vysokých teplotách trochu dělaly vrásky.

Natáčet se začalo v červenci v Kynžvartu, Františkových Lázních a v Krásném Dvoře u Žatce podle scénáře Lucie Konášové. V hlavní roli Johanna Wolfganga Goetha se objeví Milan Kňažko (60) a Ulriku si zahrála posluchačka prvního ročníku pražské konzervatoře Evženie Nízká.

„Mnoho lidí v mém okolí říká, že má život za sebou a už chce jen odpočívat. Na rozdíl od nich se s Goethem v jednom ztotožňuji: Žít se musí naplno až do konce,“ říká Milan Kňažko. Jelikož je Kňažko mnohem mladší než jeho filmový představitel, tak maskérky čekala docela složitá práce. „Odholením vlasů bylo herci uměle zvýšeno čelo, přidána paruka, umělé obočí, kotlety i vrásky,“ prozradil režisér Milan Ciesler.

Kartami zamíchá Igor Bareš, ten hraje Wolfgangova syna Augusta Goetha, a jelikož je herec téměř holohlavý, podobně jako v případě Milana Kňažka bylo jeho »maskování« velmi náročné. V dalších rolích se objeví třeba Katarína Hasprová nebo Jaroslav Kepka. Televizní film odvysílá Česká televize příští rok.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.