Pohřeb legendárního šéfa Pragokoncertu: Felix truchlil, ostatní nepřišli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb legendárního šéfa Pragokoncertu: Felix truchlil, ostatní nepřišli!

Felix Slováček dojatě poslouchal smuteční písně.
Felix Slováček dojatě poslouchal smuteční písně. (Aha! – Petr Novotný, ara)

Nebýt Michala Davida (50), Felixe Slováčka (66), Karla Vágnera (67) a muzikálového producenta Oldy Lichtenberga (47), byl by to pořádný trapas! Na pohřeb Ivo Letova (†80), který jako šéf Pragokoncertu za hluboké totality dovážel do Československa celebrity (Drupiho, Eltona Johna nebo Louise Armstronga), totiž nepřišla většina jeho tuzemských hvězdných kamarádů. Kde včera byli všichni ti čeští zpěváci a zpěvačky, kterým pomáhal proslavit se v zahraničí?

„Je po smrti? Samozřejmě si ho pamatuji. Že chcete krátkou vzpomínku na něj? Nezlobte se, ale nemusím se snad vyjadřovat ke všemu,“ naznačil při našem telefonátu Gott, že s Letovem asi neměl příliš dobré zkušenosti.

Letov mu zařídil koncert ve slavném divadle Olympia v Paříži, který Francouzi zrušili, protože byl na ně příliš dobrý a ohrozil by místní interprety. Letov ale vyvážel i další slavné umělce, a mnohem úspěšněji. Hana Hegerová, Václav Neckář, Waldemar Matuška – úspěch slavily i Letovem v zahraničí pořádané koncerty České filharmonie. „Znali jsme se léta, ještě nedávno mi dovážel celebrity do mého pořadu v Brně. Málokdo ví, že jsme italskou hvězdu Drupiho dostali do Prahy společně,“ vzpomínal během posledního rozloučení s Letovem Vágner.

Michal David, kterého trápily zuby, a proto z obřadu spěchal na stomatologický zákrok, se svěřil, že ho s Letovem pojila láska k italským písničkám. Saxofonista Felix Slováček pak dorazil bez churavé manželky Dády Patrasové. „Je na tom špatně. Chrčí, sotva mluví a nemůže hýbat rukou,“ podotkl.

V Nové obřadní síni pražských Olšanských hřbitovů zaznělo pět songů Letových oblíbenců z Itálie a Francie. Nikdo z pozůstalých neměl sílu zavzpomínat nahlas na bývalého šéfa Pragokoncertu, kterého minulou sobotu zabila rakovina trávicího ústrojí.

Ivo Letov (†80)

Prostor před katafalkem zdobily desítky kytic a smuteční věnce.

Vágner, Lichtenberg a David po obřadu odhodili smutek a skvěle se bavili.

Když ještě »pásl« zpěváky...

Letov s mladým zpěvákem Karlem Gottem a zpěvákem Johnnym Cashem.

...a s Waldemarem Matuškou.

 

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.