Nejoblíbenější seriál je zpátky: Mapa vztahů v Pojišťovně štěstí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nejoblíbenější seriál je zpátky: Mapa vztahů v Pojišťovně štěstí!

Klára Koutná (Kateřina Winterová, 34 let), nová tvář Pojišťovny štěstí
Klára Koutná (Kateřina Winterová, 34 let), nová tvář Pojišťovny štěstí

Ulice? Skvělá! Ordinace v růžové zahradě? Ještě lepší! Dva nekonečné seriály už léta září na nebi zábavy televize Nova. Pořád to je ale nic proti největšímu fenoménu – Pojišťovně štěstí. Ta už léta trhá divácké rekordy: První díly každé série sleduje v průměru 2,2 milionu lidí. A drží i absolutní rekord: poslední díl první série sledovalo v dubnu 2004 3,7 milionu lidí! „V těch životních příbězích si lidé najdou svůj osud. Nebo někoho z blízkých,“ vysvětluje režisér Jiří Adamec. Nejinak tomu bude i u poslední série, která odstartovala včera (každou neděli Nova, 20.00 hod). Objevují se zde nové postavy, nové osudy. Jak ovlivní děj? A na co se můžeme těšit?

Nové postavy:

Klára Koutná (Kateřina Winterová, 34 let)

Milá, skromná a tichá. Ovšem rozpadne se jí manželství s Otou (Filip Blažek) kvůli tomu, že nemohou mít děti. Během rozvodové tahanice se trápí, útěchu hledá v práci knihovnice. Postupně se však začne sbližovat se sousedem Tomášem (Miroslav Etzler) a jeho dětmi...

Jolana Hábová (Jitka Schneiderová, 36 let)

Cílevědomá a ctižádostivá žena se touží stát ředitelkou První rodinné pojišťovny. Ale tvrdě narazí na Tomáše (Miroslav Etzler). I když zpočátku půjdou proti sobě, nakonec mezi nimi vznikne milostný vztah. A to přestože je Jolana vdaná za pilota ve výslužbě Václava (Martin Štěpánek).

Čeho se dočkáme v páté řadě

● Tomáš Kraus (Miroslav Etzler) bude po smrti Anny (Anna Antalová) hledat novou osudovou lásku, kterou se nakonec stane jeho sousedka Klára (Kateřina Winterová).

● Jeho otec Karel (Petr Nárožný) se ocitne na hranici smrti, nevlastní syn Tomáše Ondřej (Vojta Kotek) přemýšlí o nevěře. Ani doposud kladný hrdina Harry (Igor Bareš), který celý seriál hledal ženu a životní oporu, si neváží vztahu s Kateřinou (Kamilou Špráchalovou) a začne zahýbat s mladou prodavačkou v řeznictví (Kristýna Hrušínská).

● Tomášova exmanželka Dagmar (Kateřina Brožová) se vdá za Petra Součka (Jiří Dvořák) a touží po adopci dítěte.

Co třeba nevíte o Pojišťovně štěstí

● V seriálu se objeví 157 herců. Z toho:42 v hlavních rolích

● 20 ve vedlejších rolích

● 76 v epizodních rolích

● 14 dětí

● 5 kaskadérů

● Počet natáčecích dnů: 92 (průběžně od listopadu 2008 do července 2009)

● Natočený materiál: 9500 minut. Odvysíláno ale bude zhruba 1000 minut.

● Kde se také natáčelo: na zámku Hluboš, v pražské Thomayerově nemocnici a v IKEMu, v Harrachově, na letišti Ruzyně atd.

● Nejnáročnější natáčecí scény: přepadení pošty, havárie Tomáše (Miroslav Etzler) s majitelem hausbotu, propadnutí Petra (Jiří Dvořák) stropem, žádost o ruku Kekulové (Jiřina Jirásková) atd.

● Rekordy sledovanosti: podle údajů TV Nova vidělo premiérový díl každé řady průměrně 2,2 milionu diváků. Absolutní rekord drží poslední 13. díl první série: sledovalo ho 3 733 000 diváků.

Kliknutím zvětšete

Infografika a foto TV Nova

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.