Manžel koulařky Fibingerové - Opilý zabil tátu tří dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Manžel koulařky Fibingerové - Opilý zabil tátu tří dětí!

Helena Fibingerová má teď pořádné starosti.
Helena Fibingerová má teď pořádné starosti. (Aha! – ČTK/Josef Horázný)

Pořádný malér má manžel bývalé elitní koulařky Heleny Fibingerové (60) Jaroslav Šmíd (75). Řídil totiž opilý a pod koly jeho nissanu zahynul cyklista (†36). A co hůř! Po zemřelém zůstaly tři malé děti .

..

Tragédie se stala v úterý v 16.40 hodin mezi obcemi Vnorovy a Strážnice na Hodonísku. Podle policie řidič nissanu zřejmě nepřizpůsobil rychlost viditelnosti. „Zezadu narazil do jedoucího cyklisty. Jízdní kolo zůstalo zaklíněno pod vozem,“ uvedl k nehodě policejní mluvčí Petr Zámečník. Cyklista neměl šanci. „Zemřel ještě před příjezdem záchranky,“ dodal Radek Turin, mluvčí záchranné služby.

Šmídovi policie zadržela řidičák, ale zatím ho ze žádného trestného činu neobvinila. „Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ řekl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník. Podle něj vyšetřovatel nyní čeká na odborné posudky. Teprve pak bude možné zahájit stíhání. Šmídovi hrozí až pětileté vězení.

Fibingerová nehodu nepřímo potvrdila. „Jsem zdrcená,“ řekla serveru lidovky.cz. Rodina oběti chystá pohřeb. „Jsou zoufalí. Tři děti jsou teď bez táty. Před čtyřmi lety si postavili baráček a splácí hypotéku,“ litovali pozůstalé starší manželé z Vnorov. Šmíd s Fibingerovou žijí šest kilometrů odtud v Uherském Ostrohu, kde provozují pekárnu. „Nechápeme, jak může člověk v 75 letech mít řidičský průkaz, a ještě navíc jezdit opilý,“ řekl Aha! usedlík z Uherského Ostrohu. Podle místních to není poprvé, kdy se mu něco takového stalo, i když následky nikdy nebyly tak vážné. „Vždy se mu až podezřele veškeré následky vyhnuly,“ míní muž.

Fibingerová: Nashledanou, lituji...

Někdejší šampionka ve vrhu koulí a dnes úspěšná manažerka a členka Rady České televize Helena Fibingerová (60) je zpravidla sdílná dáma. Mobil ochotně zvedla i včera, přestože ze sluchátka bylo patrné, že zrovna jede v autě...

Dobrý den, paní Fibingerová, slyším, že jste v autě, přesto: mohla byste nám odpovědět na pár otázek?
(odměřeným tónem) „Záleží, co si přejete.“

Víte, volám vám v takové nepříjemné záležitosti. Chtěl jsem se vás zeptat na úterní autonehodu vašeho pana manžela...
„Nashledanou, lituji.“ (zavěšuje)

Okamžitě zkoušíme vytočit její číslo znovu. Po třech zazvoněních hovor přijímá.
„Ano?“

Ještě jednou deník Aha! Dobrý den, paní Fibingerová. Mohla byste...
„Já jsem vám řekla, že nic říkat nebudu!“ (opět zavěšuje)

Na další naše pokusy o telefonát už Fibingerová reagovala prostým odmítnutím hovoru.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.