Marešova jízda smrti: Za tohle je kriminál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Marešova jízda smrti: Za tohle je kriminál!

Leoš Mareš
Leoš Mareš (Aha! – Marek Pátek, Dan Černovský)

Přijde moderátor Leoš Mareš (33) o svého řidiče Milana? Může to tak být! Deníku Aha! se totiž ozvala dopravní policie a vyžádala si kompromitující fotografie, které jsme včera zveřejnili.

Přijde moderátor Leoš Mareš (33) o svého řidiče Milana? Může to tak být! Deníku Aha! se totiž ozvala dopravní policie a vyžádala si kompromitující fotografie, které jsme včera zveřejnili. Brzy tak asi začne prošetřovat pondělní zběsilou jízdu Marešova Porsche Cayenne z Bratislavy do Prahy. Řidič Milan totiž vzdálenost 320 kilometrů, kterou běžný řidič ujede za víc než tři hodiny, zvládl za dvě hodiny a šest minut! Cestou tím musel překročit řadu zákonů. A možný trest? Až desetitisícová pokuta a jeden rok vězení!

Policii budou zajímat hlavně nezaměnitelná a nezfalšovatelná »metadata«, která obsahuje každá fotografie a která jdou samozřejmě získat i z fotografií, na nichž Mareš v pondělí odjíždí z Bratislavy a následně dojíždí do Prahy. Obě města od sebe dělí 320 kilometrů, rychlost na dálnici je omezena několika uzavírkami a stavebními pracemi, a přesto Marešův vůz tuto trasu stihl urazit za dvě hodiny a šest minut.

Na základě těchto údajů hrozí řidiči stíhání! Podle pravidel může řidiči za překročení nejvyšší dovolené rychlosti o více než 50 kilometrů za hodinu hrozit až desetitisícová pokuta a rok vězení!

Leošův řidič Milan

Stejného názoru je i dopravní expert Stanislav Huml. „Jako důkaz může posloužit vše, co prokazuje určité jednání,“ potvrdil deníku Aha! Huml. Podle jeho odhadu musel Marešův vůz místy jet určitě rychlostí přes dvě stě kilometrů za hodinu. „Je-li jeho průměrná rychlost 153 km/h, musel určitě na nějakém úseku překročit hranici 200 km/h. Vždycky totiž někde zpomalíte. Můj odhad je, že jeho nejčastější rychlost byla 180–190 km/h,“ tvrdí Huml, který byl z rychlosti Marešova vozu Porsche Cayenne zděšený. „Jezdí jako čuně. Řidič má sice šanci před nehodou auto přibrzdit, ale takhle zběsilou jízdou ohrožuje okolní řidiče. Je to hodně riskantní,“ řekl Huml.

Čtěte také na Reflex.cz...
Největší kokodák v Česku: Jak dlouho ještě vydrží snášet zlatá vejce?
Přeměna Pána kožichů

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.