Naďa Urbánková (70): Trpí při chemoterapii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Naďa Urbánková (70): Trpí při chemoterapii!

Naďa Urbánková
Naďa Urbánková (Martin Hykl)

5:00 – Zpěvačka Naďa Urbánková (70) je opět v nemocnici! Boj s rakovinou, která jí vzala obě ňadra, je neúprosný. Po operaci, kdy jí amputovali prsa, přišel čas na další stadium léčby – začala chemoterapie. Bude chodit na kapačky, jež jí budou do těla přivádět speciální »koktejly«. Všechno se to opět rozjelo – tentokrát však jen ambulantně a snad tím správným směrem.

Tváří v tvář smrti neztrácí humor: »Bez prsou je mi lépe«

„S touto nemocí je jasné, že musím často navštěvovat lékaře a podstoupit mnohé a důležité vyšetření,“ řekla deníku Aha! „Bylo potřeba zvolit ten správný způsob chemoterapie. Na ozařování ale zcela jistě nedojde. Jednou za tři týdny musím na kapačky, po různých odběrech se konečně ukázalo, co všechno je nutné do toho mého organismu vpravit,“ promluvila přesně měsíc poté, co opustila nemocnici U Apolináře, kde podstoupila amputaci prsů.

Do běžného života se však zpěvačka nemůže nijak extra zapojovat. „Ten organismus je natolik oslaben... Lékaři mi doporučili, abych se rozhodně nezdržovala ve větších skupinách lidí, mohla bych pak snadno podlehnout běžné infekci, ale doma se mám výborně,“ prozradila sedmdesátiletá dáma, jež bojuje, co jí síly stačí a chvílemi dokonce i s humorem sobě vlastním. „Já vám to řeknu upřímně, v sedmdesáti letech jsou tak velká prsa opravdu přítěž. Vždyť já už jsem ve svém věku ty prsa k ničemu nepotřebovala, naopak ta velikost mě dost obtěžovala. A že by se mi nějaký mužský díval na prsa, to už taky není dávno pravda. Víte, má to i své výhody, alespoň nebudu utrácet za podprsenky,“ vtipkovala Urbánková, která si však uvědomuje, že svou nemoc dost podcenila.

„Ve chvíli, kdybychom to podchytili v tom počátečním stadiu, existuje velká šance, že se dá s touto nemocí úspěšně bojovat. Je potřeba té potvoře utnout choutky hned v začátcích,“ varuje všechny mladé dívky i ženy ve středním věku Urbánková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.