Božský Karel dostal »nebeský« dárek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Božský Karel dostal »nebeský« dárek

Karel Gott s hvězdným certifikátem Star Deed, který dosvědčuje, že se ve vesmíru nachází hvězda jménem KAREL GOTT.
Karel Gott s hvězdným certifikátem Star Deed, který dosvědčuje, že se ve vesmíru nachází hvězda jménem KAREL GOTT. (archiv Luisy Řídké)

PRAHA – Originální dárek si pro čerstvého sedmdesátníka Karla Gotta (70) připravily jeho české i německé fa-nynky. Nezávisle na sobě totiž nechaly po Mistrovi pojmenovat hvězdy ve vesmíru! Na nebi tak září dva noví »Karlové«!

PRAHA – Originální dárek si pro čerstvého sedmdesátníka Karla Gotta (70) připravily jeho české i německé fanynky. Nezávisle na sobě totiž nechaly po Mistrovi pojmenovat hvězdy ve vesmíru! Na nebi tak září dva noví »Karlové«!

„Když jsem se jeden večer dívala na hvězdy, napadlo mne, že hvězda k hvězdě prostě patří. A tak jsme se s mými kamarádkami, Hankou a Terezou Damaškovými a s Karlou Slavíkovou, rozhodly udělat Karlovi radost,“ prozradila deníku Aha! iniciátorka české akce Luisa Řídká. „Prostřednictvím Britské knihovny jsme zažádaly, aby se jedna hvězda ve vesmíru jmenovala KAREL GOTT. Zásadní certifikát, že vlastnické právo k této hvězdě máme, nám byl dokonce potvrzen britskou vládou,“ dodávají Mistrovy fanynky. Ty ho pozvaly na kachnu s několika druhy zelí a knedlíků, kde mu certifikát předaly. „Myslím, že byl překvapen a že měl radost,“ uzavírá Řídká. Tu ale neměla předsedkyně jednoho z Gottových německých fanklubů Ingrid Kernbach, která měla stejný nápad. Nezbývalo jí tak než do vesmíru vyslat už jen hvězdu jménem KAREL. Obě jsou ale božské...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.