Michaeli, sbohem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Michaeli, sbohem!

Někteří dvojníci se včera v Praze loučili s legendou napodobováním jeho tance.
Někteří dvojníci se včera v Praze loučili s legendou napodobováním jeho tance. (Aha! – Alexandr Malachovský, ČTKFoto pro Aha! – Jan Šibík (Reflex))

PRAHA – Po celém světě se včera odpoledne vzdávala pocta králi popu Michaelu Jacksonovi (†50), který zemřel ve čtvrtek. Nejinak tomu bylo i na Staroměstském náměstí v Praze.

Po celém světě se včera odpoledne vzdávala pocta králi popu Michaelu Jacksonovi (†50), který zemřel ve čtvrtek. Nejinak tomu bylo i na Staroměstském náměstí v Praze.

Od odpoledne se na pražském Staroměstském náměstí začaly scházet stovky Jacksonových fanoušků. U pomníku Mistra Jana Husa zapalovali svíčky, pokládali hračky a lístky se vzkazy. „Umřela s ním půlka mého života, vůbec nevím, co bez něho budu dělat. V našich srdcích bude žít dál,“ řekl jeden ze zpěvákových dvojníků.

Pietní akce na uctění Jacksonovy památky se na celém světě konají už od pátku. V Paříži se fanoušci loučí Michaelovou slavnou měsíční chůzí.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete
Exkluzivně z Los Angeles - Loučení s hvězdou

Hollywood Boulevard v Los Angeles! Tady jsou na chodníku vyobrazeny hvězdy, včetně té Michaela Jacksona. Právě proto se toto místo před Čínským divadlem stalo hlavním místem rozloučení s králem popu. Je zde nepřetržitá řada lidí dosahující délky až 250 metrů. Lidé čekají 40 minut, aby mohli k Jacksonově hvězdě položit dárky na rozloučenou. 10 policistů pak dohlíží na to, aby každý, kdo se přišel rozloučit, měl jen 12 vteřiny na to hodit květinu, vzkaz nebo se vyfotografoval. A to vše sleduje spousta přenosových vozů, televizních štábů a novinářů.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete
Prohlášení Jacksonovy rodiny

Rodina Jacksonových vydala prohlášení ke čtvrtečnímu úmrtí »krále popu« Michaela Jacksona. Na svém webu ho zveřejnil americký společenský magazín People:

„V jednom z nejtemnějších okamžiků našich životů obtížně hledáme vhodná slova k této náhlé tragédii, které jsme my všichni museli čelit. Náš milovaný syn, bratr a otec tří dětí nás tak nečekaně a tak brzy tragickým způsobem opustil. Zanechal nás, svou rodinu, oněmělou a zničenou na místě, kde se komunikace s okolím zdá tentokrát téměř nemožná.

Nekonečně Michaela postrádáme, naše bolest nemůže být vyjádřena slovy. Ale Michael by nechtěl, abychom to nyní vzdali. Proto chceme poděkovat všem jeho věrným stoupencům a oddaným fanouškům z celého světa – vám, kteří jste Michaela tak moc milovali. Prosím, nezoufejte, protože Michael bude nadále žít v každém z vás. Dále šiřte jeho poselství, protože to je to, co by od vás chtěl. Pokračujte v tom, tak jeho odkaz bude žít navždy. Má vnoučata jsou hluboce dojata vší láskou a podporou, kterou jste jim a jejich otci, Michaelu Jacksonovi, vyjádřili.“
Joseph Jackson s rodinou

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.