Fotografie z bytu hrůzy - Tady Hana Brejchová málem přišla o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Fotografie z bytu hrůzy - Tady Hana Brejchová málem přišla o život!

Proč se sestry nevídají? Když byla ještě Jana Brejchová vdaná za režiséra Miloše Formana, intimně se s ním stýkala i Hanka (na snímku). Jana jí to prý dodnes neodpustila.
Proč se sestry nevídají? Když byla ještě Jana Brejchová vdaná za režiséra Miloše Formana, intimně se s ním stýkala i Hanka (na snímku). Jana jí to prý dodnes neodpustila. (Aha! – Mária Rušinová, deník Šíp, Mediafax, ara)

PRAHA – Byl to požár, jaký obyvatelé pražské Argentinské ulice dlouho nezažili! Když se z okna domu začal valit dým a rozezněly se houkačky hasičů a záchranek, v mysli lidí se objevila strašná myšlenka – proboha, v tom bytě přece žije herečka Hana Brejchová (62), známá mimo jiné z Formanova filmu Lásky jedné plavovlásky!

Byl to požár, jaký obyvatelé pražské Argentinské ulice dlouho nezažili! Když se z okna domu začal valit dým a rozezněly se houkačky hasičů a záchranek, v mysli lidí se objevila strašná myšlenka – proboha, v tom bytě přece žije herečka Hana Brejchová (62), známá mimo jiné z Formanova filmu Lásky jedné plavovlásky! Hasiči a záchranáři Hanku nakonec zachránili. Aha! bylo u toho! Našim fotoreportérům se podařilo proniknout do bytu, ve kterém Brejchová žila a málem přišla o život...

Co přesně se v osudný pátek večer vlastně stalo? Podle nejčerstvějších zpráv a podle agentury Mediafax si Hana doma zapálila svíčku. Právě její plamínek nakonec odstartoval ničivý požár, který způsobil statisícovou škodu. Hanka se nadýchala kouře a chybělo málo a byla by v plamenech uhořela. Záchranáři ji naštěstí vynesli včas – Hanku s kyslíkovou maskou na obličeji naložili do sanitky a odvezli do nemocnice.

Její byt, ve kterém Hanka zažila asi největší hrůzu v životě, plameny pořádně zpustošily. Když se naši fotoreportéři dostali dovnitř, bytem čpěl štiplavý kouř, na zemi se válely odpadky a všudypřítomná špína.
„Paní Brejchová zůstane v nemocnici na pozorování. Její stav není vážný, ale utrpěla šok a nadýchala se kouřových zplodin,“ svěřila se Aha! sestřička z nemocnice.

A možná právě to, že zůstává v nemocnici, zachrání Brejchové život. Důvod? Nemá se kam vrátit. Její byt v Argentinské ulici v Praze není obyvatelný a s příbuznými se dlouhodobě nestýká. „Dozvěděla jsem se to před pěti minutami. Je to strašná tragédie, ale jsem na horách. S tetou nejsem v kontaktu nějakých patnáct let. Teď se musím poradit s rodinou, jestli pojedeme do Prahy a pomůžeme tetě, nebo zůstaneme a pomůžeme pak,“ svěřila se Aha! Tereza Brodská, dcera Jany Brejchové (69), slavnější ze sester Brejchových.

Právě Janu zastihla zpráva o Hančině neštěstí v zahraničí. Podle serveru Blesk.cz se ihned rozhodla odjet domů a navštívit sestru v nemocnici. „Dlouho jsme se s Hanou neviděly, neslyšely. Mrzí mě moc, co se jí stalo,“ dodala.

Tragický požár může mít pro Hanu Brejchovou nakonec ale i šťastnou dohru. Jak sama Brodská totiž nakonec přiznala, jsou všichni rodina a v nouzi si musejí pomáhat. Může se proto stát, že přestože Hana přišla na konci mrazivého ledna o střechu nad hlavou, opět nalezne ztracenou rodinu a hlavně sestru, se kterou nebyla dlouhá léta ve styku...

Brejchová skoro uhořela!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.