Mrtvý Svoboda - Kvůli této fotce začalo peklo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mrtvý Svoboda - Kvůli této fotce začalo peklo!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Policie poprvé zveřejnila unikátní snímek z místa činu, na kterém se zastřelil 28. ledna 2007 hudební skladatel Karel Svoboda (†68). A je to opravdu smutný pohled na bezvládné tělo člověka v kaluži krve. Člověka, kterého obdivovaly miliony lidí nejen v Česku.

Policie zveřejnila snímek mrtvého Karla Svobody!

Policie poprvé zveřejnila unikátní snímek z místa činu, na kterém se zastřelil 28. ledna 2007 hudební skladatel Karel Svoboda (†68). A je to opravdu smutný pohled na bezvládné tělo člověka v kaluži krve. Člověka, kterého obdivovaly miliony lidí nejen v Česku.

Snímek pochází ze série fotografií, které tehdy připravily o práci prodejné policisty Aleše Sobotku a Ladislava Cháberu z policejního oddělení Kostelec nad Černými lesy. Ti sice nebyli na místě ohledání místa činu, z policejního počítače pak ale snímky mrtvého Karla Svobody stáhli a prodali je deníku Blesk. Pak se ale rozpoutalo peklo! Deník Blesk fotografie ležícího těla nezveřejnil a oba policisty zatkla Inspekce ministerstva vnitra. Následoval vyhazov od policie a soud, který jim v září 2007 napařil trest odnětí svobody na půl roku s podmínečným odkladem.

Co Karla Svobodu k sebevraždě přimělo, co byl onen poslední smrtící impuls, zůstane asi navždy záhadou. V době, kdy jeho manželka Vendula i s malým synem Jakubem byli mimo domov, sedl si vpodvečer před garáží na dvorku své vily v Jevanech na zmrzlé dlaždice a střelil se legálně drženou pistolí pod pravý spánek. Na fotografii, smutném svědku Svobodovy lidské tragédie, je zřejmé, jak velkými depresemi trpěl skladatel před smrtí. Každý si ho pamatuje jako hřmotného chlapíka, který si dopřával jídla i pití požehnaně, v době smrti vážil už ale jen 91 kg...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.