Hvězda Cimrmanů, herec Jan Hraběta - Operace! Nemůže chodit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hvězda Cimrmanů, herec Jan Hraběta - Operace! Nemůže chodit

Jan Hraběta
Jan Hraběta  (Dalibor Puchta)

PRAHA – Herec Jan Hraběta (68), jehož herecká kariéra je spjata zejména s Divadlem Járy Cimrmana, podstoupil náročnou operaci a špatně se mu chodí!

Herec Jan Hraběta (68), jehož herecká kariéra je spjata zejména s Divadlem Járy Cimrmana, podstoupil náročnou operaci a špatně se mu chodí!

Práskl to na něj jeho kolega Ladislav Smoljak, když v magazínu MF Dnes hovořil o tom, jak se Zdeňkem Svěrákem obsazují role ve svých slavných hrách! „Sedací postavy píšeme pro Honzu Kašpara, který je na kolečkovém křesle. Alternuje ho Honza Hraběta. Teď má navíc Hraběta po operaci taky potíže s chůzí a nemůže po jevišti moc rajzovat,“ prozradil Smoljak. Hraběta se kromě jeviště Divadla Járy Cimrmana naposledy objevil v seriálu České televize Horákovi. Původním povoláním elektromechanik začínal v roce 1978 u Cimrmanů jako osvětlovač a vzápětí se stal jeho hercem. Před kamerou vytvořil přes dvě desítky epizodních i větších postav bodrých chlapíků.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.