Kdo je kdo v Kriminálce Anděl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kdo je kdo v Kriminálce Anděl

(vlevo) Martin Stropnický, (vpravo s aktovkou) Ladislav Frej
(vlevo) Martin Stropnický, (vpravo s aktovkou) Ladislav Frej  (: TV Nova)

PRAHA – V rybníce na okraji Prahy byl nalezen mrtvý podnikatel Hrubeš. Spoutané tělo svědčí o násilné smrti. Záznam z ornitologické kamery navede vyšetřovatele z Kriminálky Anděl na manželský pár Stehlíkových. On je zjevný domácí násilník, ona submisivní a týraná. Ale proč by zabíjeli Hrubeše? V průběhu vyšetřování detektivové zjistí, že vražda byla součástí promyšlené obchodní strategie a když nakonec odhalí, kdo byl iniciátorem zločinu, jsou velmi překvapeni.

Nový český detektivní seriál si po dvou týdnech získal srdce 2 milionů diváků!onů diváků! Dnes už 3. díl!

..

Nebojte se, nevypravujeme vám pravdivý příběh, ale průběh třetího dílu nového seriálu Kriminálka Anděl (Nova 20.00). Ten přináší na obrazovky nový typ kriminální série, který nechce kopírovat svojí přímočarostí americké seriály typu Kriminálka Las Vegas, jež jsou založené především na moderních technologiích a výrazné stylizaci, ale v mnohém připomíná kultovní seriál z 80. let Malý pitaval z velkého města. Častěji než sofistikovaně získané pachové či genetické stopy, slouží v našich podmínkách detektivům postřeh a zkušenost. Proto je pojetí tohoto seriálu mnohem realističtější a bližší skutečné policejní praxi. Svět policistů na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl je drsnější a méně starosvětský, než bývalo zvykem v českých detektivkách. Praha je tu těkavé, rychlé a temné město, v jehož záhybech se odehrávají věci, které obvykle přehlížíme.

ŠÉF VYŠETŘOVACÍHO TÝMU
Ivan Tomeček (48)

  • Kdo ho hraje: Martin Stropnický (52)
  • Filmová postava: Ostřílený kriminalista, který už v životě leccos zažil. Charizmatický, rozhodný, přemýšlivý. Lehký despota, když je pod tlakem. Jinak je ale kliďas. V krizi dokáže být dynamický – umí dobře běhat, střílet, rychle se rozhodovat. Někdy se už cítí unavený, ale řídit malý tým, za který je schopen nést zodpovědnost a který jej bez mrknutí oka respektuje, ho baví. Když mu osud nabízel šanci dělat šéfa oddělení, rozhodl se pro praktickou práci v terénu.
  • O herci: Bývalý ministr kultury a velvyslanec v Itálii a Portugalsku. Působí jako umělecký ředitel Divadla na Vinohradech. Je ženatý s herečkou Veronikou Žilkovou (Stropnickou), s níž vychovává dceru Kordulu.

KRIMINALISTA
Tomáš Benkovský (28)

  • Kdo ho hraje: David Švehlík (36)
  • Filmová postava: Je sice v téhle jednotce nový, ale své zkušenosti má. Po škole absolvoval dvě zahraniční stáže a policejní praxi na severu Čech, což nebyla špatná zkušenost. Má postřeh a je cílevědomý, jen to vždycky neumí dát najevo tak, aby si toho ostatní všimli, a zároveň to nepůsobilo příliš ambiciózně. Ale nastoupit do oddělení, kde dělá váš otec, to vůbec není jednoduchý začátek. To je pak vaše cesta k uznání od kolegů docela trnitá.
  • O herci: Hraje v Divadle Na zábradlí a v Ungeltu. Objevil se mj. ve fi lmech Bolero (2004), Román pro ženy (2005), Anděl Páně (2005), Pravidla lži (2006) a v seriálech Dobrá čtvrť, Letiště.

KRIMINALISTA
Oliver Hajn (35)

  • Kdo ho hraje: Marek Taclík (35)
  • Filmová postava: Dvakrát rozvedený rejpal s dobře proříznutými ústy. Za slupkou šprýmaře od přírody se skrývá drsný chlápek. Je bystrý, rozhodný, lehce cynický a občas i jemně pohrdavý, což vždy zakryje svým typickým humorem. Na oddělení je už pět let. Rád se dívá na fotbal, zná všechny karetní hry a umí hrát kulečník. Spolupracovníci mu někdy říkají Olí, což ho dost štve.
  • O herci: Působí v Činoherním klubu, Dejvickém divadle a v Divadle Na Jezerce v Praze. Hrál mj. ve fi lmech Jedna ruka netleská (2003), Milenci a vrazi (2004) či v seriálu Místo v životě.

PSYCHOLOŽKA
Jana Chládková (27)

  • Kdo ji hraje: Helena Dvořáková (29)
  • Filmová postava: Rozplétá psychologické linky případu, řeší případnou nevraživost v týmu. V práci profesionál, v osobním životě neúspěšná. Velmi chytrá, schopná, moderní, mladá hezká žena, silná osobnost. Snad právě proto muži kolem ní zapomínají, že je žena.
  • O herečce: Vystudovala činoherní herectví na brněnské JAMU. Před koncem studia získala angažmá v Městském divadle Brno. Teď hraje v pražském Divadle v Dlouhé.

POČÍTAČOVÝ EXPERT
Ruda Uhlíř (25)

  • Kdo ho hraje: Michal Novotný (29)
  • Filmová postava: Kriminalista od počítače a telefonu, který ven z kanceláře prakticky nevychází, a je to na něm vidět. Najde i nemožné věci, logicky propojí a vyhledá nepropojitelné. Počítač je jeho druhé já: vymýšlí nestandardní postupy. Ve volném čase je profi hráč počítačových her, třetí nejlepší na světě v Doomu.
  • O herci: Hraje v Divadle na Vinohradech a v Národním divadle, dabuje a pracuje pro Český rozhlas. Má za sebou např. role v seriálu Redakce, či filmech Mazaný Filip a Snowboarďáci.

PATOLOG
Karel Benkovský (65)

  • Kdo ho hraje: Ladislav Frej (67)
  • Filmová postava: Na přání rodičů šel studovat medicínu, ale už na škole říkal, že půjde jedině k mrtvolám, aby nikomu nemohl ublížit. Neznámým lidem připadá jako permanentně naštvaný na svět kolem sebe. Ve skutečnosti však dokáže být milým gentlemanským společníkem, který ženě podrží dveře a pomůže jí do kabátu. Nemá rád šéfa kriminálky Horáka, v jeho očích je to prospěchář, který odstavil schopnějšího Ivana (i když ví, že to tak úplně nebylo). Žije sám, manželka zemřela na rakovinu, zbyl mu syn Tomáš.
  • O herci: Členu vinohradského divadla přinesla největší popularitu role dr. Sovy ml. v televizním seriálu Nemocnice na kraji města. Přes třicet let byla jeho ženou herečka Věra Galatíková.

ŠÉF KRIMINÁLKY
Milan Horák (52)

  • Kdo ho hraje: Miloslav Mejzlík (57)
  • Filmová postava: Trochu politik, protože musí řešit tlaky různých skupin, přesto respektovaný, zkušený, protřelý. O něco málo starší než Ivan Tomeček, dříve spolu pracovali v týmu na podobných pozicích. Po Listopadu se vyšvihl na vedoucí místo díky tomu, že Ivan (Stropnický) dělat »nahoře« nechtěl, i když na to měl větší předpoklady. Ivana si váží a zajímá ho jeho názor. Často mu ale nerozumí, protože je už vzdálený od reálné práce dnešní policie.
  • O herci: S herci seriálu Velmi křehké vztahy hostuje na různých divadelních scénách s hrou Postel plná cizinců. Dabuje. Hrál mj. v pohádce Princezna ze mlejna 1 a 2 a v seriálech Četnické humoresky a Velmi křehké vztahy.

Martin Stropnický alias Ivan Tomeček: Profíci se nám smát nebudou

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.