Další rána pro Mistra - Karel Gott: OKRADEN! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Další rána pro Mistra - Karel Gott: OKRADEN!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Okradli Karla Gotta (69)! A dokonce o miliony! Mnohonásobný Český slavík přišel o pěkný balík tím, že bez jeho vědomí letos v červenci vydala ruská nahrávací společnost Melodija reedici Gottova LP z roku 1977, které se záhy po svém vydání stalo po celém světě vzácnou raritou. A naštvaný Gott z prodeje nebude mít ani rubl. Jak se mohlo stát, že zpěvák o svá práva přišel?

Okradli Karla Gotta (69)! A dokonce o miliony! Mnohonásobný Český slavík přišel o pěkný balík tím, že bez jeho vědomí letos v červenci vydala ruská nahrávací společnost Melodija reedici Gottova LP z roku 1977, které se záhy po svém vydání stalo po celém světě vzácnou raritou. A naštvaný Gott z prodeje nebude mít ani rubl. Jak se mohlo stát, že zpěvák o svá práva přišel?

„Vydání CD s Karlem Gottem z ruské strany nikdo nekonzultoval,“ sdělil deníku Aha! Gottův blízký spolupracovník Jan Adam, který se o celou záležitost začal na Gottův popud zajímat. „V minulém režimu vše chodilo jinak, než je tomu dnes. Nemohl vystupovat a vydávat sám za sebe, takže jeho zájmy v Československu nebo v zemích východního bloku reprezentoval Supraphon. Karlu Gottovi tudíž za jeho první CD vydané v Rusku nepřipadne žádný honorář,“ sdělil Aha! Adam.

Jenže to není vše, co hnulo Gottovi žlučí. Moskevská firma Melodija na obal CD použila místo současného snímku fotografii Karla Gotta z roku 1972. „Její využití nám zdůvodnila s tím, že právě v této podobě si ruské publikum Karla Gotta pamatuje nejvíce. Využití současné fotografie by prý prodej CD spíše zkomplikovalo,“ vysvětlil tah ruských nahrávacích magnátů Adam.

Přes to všechno Gott na Rusko nezanevře. Už letos v říjnu se tam chystá po svém prvním koncertu v izraelském Tel Avivu. Jeho a Felixe Slováčka si totiž pozval slavný pěvecký soubor Alexandrovci na oslavy osmdesáti let své existence. Sám okradený Gott se k nahrávce nevyjádřil, protože s celou rodinou odcestoval do rakouských Korutan na soukromou cestu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.