Ladislav Frej o Věře Galatíkové: Jak umřela má láska... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ladislav Frej o Věře Galatíkové: Jak umřela má láska...

Ladislav Frej se po smrti Věry Galatíkové neutrápil i díky podpoře dcery Kristýny.
Ladislav Frej se po smrti Věry Galatíkové neutrápil i díky podpoře dcery Kristýny.

PRAHA – Herec Ladislav Frej (66) do poslední chvíle života své v pořadí čtvrté manželky Věry Galatíkové (†69) věřil, že se stane zázrak a jeho lásku trpící neléčitelnou rakovinou plic zachrání přírodní medicína. Smrt ho zlomila.


A teprve teď, po pěti měsících, našel sílu, aby o tom promluvil…

„Po druhé operaci profesor Pafko Věře řekl, že konec je otázkou několika měsíců. Byla operována v roce 2005 a dali jí termín do Vánoc,“ svěřil se Magazínu Dnes Ladislav Frej. I díky homeopatikům žila ale Galatíková ještě 28 měsíců. „Věřin stav jako by se zakonzervoval. Laboratorní výsledky dávaly naději, že nemoc, když už nic jiného, aspoň nepokračuje dopředu. Nepropadal jsem optimismu, ale byl jsem náchylnější si říkat: Co kdyby se právě nám ten zázrak stal?“ pokračuje Frej, který nyní smutek zahání prací na »primáckém« seriálu Ošklivka Katka.

Kliknutím zvětšete„Musel jsem se naučit ulevit jí. Namasírovat záda, dávat obklady, obsluhovat bomby, posléze kyslíkový přístroj. Ke konci už bylo třeba Věře posloužit ve všem,“ vzpomíná herec. „S děckama jsme hned na začátku řekli: My se o tebe postaráme a nikam tě nedáme. Věděla, že v poslední chvíli nebude sama.“ Do nemocnice ji odvezli až tři dny před její smrtí. „Ve stavu, který se už nedal zvládnout doma. Vypovídaly jí životní funkce.“

V rozhovoru Frej odhalil třeba i to, že ještě nikdy neviděl svého 46letého syna Davida z prvního manželství. Ženil se tehdy na škole, protože musel. „Dodnes to cítím jako jeden z těžkých hříchů… Ani nevím, jak můj syn vypadá. Žena s ním v osmašedesátém emigrovala. Provdala se ve Švýcarsku, její muž ho adoptoval,“ dodal Frej. Pak se oženil a rozvedl podruhé, aby si nakonec vzal krásnou herečku Evelynu Steimarovou. Jenže spolu nemohli mít děti. „Každý s jiným partnerem ano, ale spolu ne. To se některým párům stává. Když jsme se rozváděli, Evelyna byla těhotná s jiným partnerem a Věra byla v jiném stavu se mnou,“ dodává Frej. S Věrou Galatíkovou pak strávil 36 let…


Autor: (daz)
Foto Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek, ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.