Dagmar Havlová: Už sotva stojím... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dagmar Havlová: Už sotva stojím...

Dagmar Havlová se na plzeňském festivalu zapovídala s Deanou a Jurajem Jakubiskovými.
Dagmar Havlová se na plzeňském festivalu zapovídala s Deanou a Jurajem Jakubiskovými. (: ČTK, Foto Aha! – David Kundrát)

PLZEŇ – Bývalá první dáma Dagmar Havlová (55) je na pokraji zhroucení! Jak přiznala na fi lmovém festivalu Finále Plzeň, je přímo zavalena prací, a navíc si připadá stará. „To víte, v pětapadesáti to není taková legrace a učit se Vaškovy texty je hodně náročné,“ přiznala Dagmar Havlová exkluzivně deníku Aha!

„O sobotách a nedělích točím a přes týden se učím texty ke hře Odcházení. Mám hodně práce, sotva stojím. To víte, už to není taková legrace jako dřív,“ přiznala deníku Aha! Havlová, která se po letech, kdy poskytovala oporu manželovi Václavu Havlovi, opět dostala k práci. V březnu 2006 se totiž poprvé po jedenácti letech postavila na jeviště Vinohradského divadla ve hře Chvíle pravdy, letos v únoru ztvárnila roli Raněvské v Čechovově Višňovém sadu a nyní se připravuje na hlavní roli hry svého manžela Odcházení.

Ani do budoucna si na nedostatek práce Havlová stěžovat nemůže. „Dvacátého června se bude začínat s natáčením snímku s pracovním názvem Nový syn. V něm hrajeme s Viktorem Preissem manželský pár, který přijde o syna a musí se s tím nějak vyrovnat. Víc ale už nesmím prozrazovat,“ naznačuje Havlová, která si na filmovém festivalu v Plzni našla i čas na několik skleniček s Jurajem Jakubiskem a jeho manželkou. Právě s Jakubiskovými zavzpomínala na natáčení snímku Lepšie byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý. Deana prozradila, že představitelka staré Margitky z tohoto snímku Havlové prorokovala, co ji čeká. A to se také myslím vyplnilo. „Ona opravdu uměla věštit. Dáše předpovídala velkou budoucnost,“ vzpomíná Jakubisková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.