Kabátová oslavila 95 - První gratulanti? Čejková s manželem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kabátová oslavila 95 - První gratulanti? Čejková s manželem!

Paní Zita oslavila 95. narozeniny svěží a čilá.
Paní Zita oslavila 95. narozeniny svěží a čilá.  (Aha! – David Kundrát)

PRAHA – Poslední žijící legenda prvorepublikového filmu Zita Kabátová včera oslavila neskutečných 95 let! „Jenže někde se spletli a napsali, že je mám už 25. dubna, takže mám pokoj zavalený květinami už od pátku,“ smála se Kabátová, která od časného rána přijímala gratulanty v léčebně pro dlouhodobě nemocné v pražském Motole, kde už tři roky leží po zlomenině klíčku.

A jako první za ní zamířili už v devět ráno moderátorka Mirka Čejková s manželem Markem Vítem! Vít je totiž sběratel starých českých filmů a jako takový si setkání nemohl nechat ujít. „Koupili jsme jí kytici žlutých růží a jen se tím setkáním nechali unášet. Paní Kabátová je noblesní dáma s obrovským nasazením. Vyprávěla nám historky z natáčení s Vlastou Burianem, má skvělou paměť,“ popisuje Vít setkání s legendou s tím, že recept na dlouhý život podle Kabátové zní: Nikdy si z ničeho nic nedělat! „A představte si, čte i píše bez brýlí!“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.