Zpěvák Laďa Kerndl: Tři týdny chraptěl v dabingu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zpěvák Laďa Kerndl: Tři týdny chraptěl v dabingu!

Laďa Kerndl
Laďa Kerndl (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Jazzman Laďa Kerndl (62) se svým charakteristickým hlasem se »prochraptěl« do dabingu! Studio Walta Disneyho si jej totiž vybralo pro český hlas kocoura Šumaře ve filmu Aristokočky!

Jazzman Laďa Kerndl (62) se svým charakteristickým hlasem se »prochraptěl« do dabingu! Studio Walta Disneyho si jej totiž vybralo pro český hlas kocoura Šumaře ve filmu Aristokočky!

„Šumař mluví tak specifickým hlasem, že mi bylo hned jasné, že ho může namluvit a nazpívat jedině on. Takový chraplák tady nikdo jiný nevlastní,“ říká režisér českého znění Jan Pecha s tím, že dabing trval asi tři týdny a že držitelé licence schvalovali casting všech postav a pečlivě jej sledovali. Však také v originále legendární film z roku 1970, který kombinuje humor a jazzové písničky, Šumaře nazpíval Maurice Chevalier! Aristokočky jsou poslední film, který inicioval sám Walt Disney a první film, který vznikl po jeho smrti.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.