Pavel Nový vzkazuje z léčebny: »Za měsíc jdu domů!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pavel Nový vzkazuje z léčebny: »Za měsíc jdu domů!«

Pavel Nový
Pavel Nový (Dalibor Puchta)

KLADRUBY – Neuvěřitelný boj herce Pavla Nového (59) s vážnou nemocí, kvůli které kompletně ochrnul, zřejmě směřuje ke šťastnému konci. Ještě nedávno dokázal zcela ochrnutý herec pohybovat pouze očima.

Neuvěřitelný boj herce Pavla Nového (59) s vážnou nemocí, kvůli které kompletně ochrnul, zřejmě směřuje ke šťastnému konci. Ještě nedávno dokázal zcela ochrnutý herec pohybovat pouze očima. Nyní už dovede sám přejít pokoj. „Je to zázrak. Pan Nový prokázal neuvěřitelnou vůli se uzdravit a ty pokroky, které dělá, jsou neuvěřitelné,“ popisuje jedna z ošetřujících sester, která se o herce stará v sanatoriu v Kladrubech!

„Na začátku se pohyboval jen díky elektrickému vozíku, který ovládal čidlem, které měl připojené na čele. Teď už zvládne i sám přejít pokoj,“ popisuje sestra.

„Strašně se s tím pere. Bylo vidět, jak ho ta nemoc štve. Odmítal se tady s kýmkoliv fotit. Ale slíbil nám, že se s námi vyfotí hned jak bude chodit po svých,“ popisuje členka zdravotnického personálu. „Odejít bych z Kladrub měl v dubnu,“ říká Nový. Přiznává, že v jednu dobu prožíval takové bolesti, kdy si říkal, že by snad bylo lepší, kdyby umřel.

Nemoc mu způsobila tak děsivé noční můry, že se o něj musel starat i psychiatr. „Ten je to poslední, na co si pamatuju a pak už jen tu strašnou bolest,“ svěřil se Nový týdeníku Instinkt. Přes peklo, kterým prošel, se zdá, že se během několika měsíců bude schopen vrátit do normálního života. „Jeho vůle bojovat je opravdu extrémní, proto se mu tak daří v té rekonvalescenci. Zažili jsme tady toho opravdu hodně, ale tohle je skoro zázrak,“ uzavírá jedna z Nového sestřiček.


Ukázka z filmu S tebou mě baví svět:

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.