Nemocný Radovan Lukavský (88): Svitla mu naděje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nemocný Radovan Lukavský (88): Svitla mu naděje!

Stav Radovana Lukavského se včera na chvíli zlepšil.
Stav Radovana Lukavského se včera na chvíli zlepšil.

PRAHA – Radovan Lukavský (88) se ještě nevzdal a statečně bojuje o život! Představitel Václava Tháma ze seriálu F. L. Věk nebo pohraničníka Kota z Krále Šumavy, který je už týden v nemocnici kvůli selhávajícímu organismu, se vypořádal s vážnou infekcí a mohl být na část dne probuzen z umělého spánku!


„Už komunikuje s lékaři,“ potvrdila mluvčí pražské vinohradské nemocnice Jana Jelínková. Později ho však lékaři znovu uspali.

Hluboce věřící herec má nad sebou opravdu bdělého anděla strážného. I když to s ním ještě koncem minulého týdne vypadalo všelijak, jen ne dobře, a lékaři hovořili přímo o kritickém stavu prominentního pacienta, pondělní ráno jako by vysvitlo sluníčko. Z nemocnice přichází zpráva, že zdravotní stav národem milovaného herce je lepší!

„Jeho stav je nadále vážný, stále je napojen na přístroje, ale lékaři ho už mohli probudit z umělého spánku a pacient s nimi komunikuje. Všechny nás to velmi příjemně překvapilo,“ sdělila deníku Aha! radostnou zprávu mluvčí vinohradské nemocnice Jana Jelínková.

Odpoledne se však jeho stav opět zhoršil, a byl proto znovu uveden do umělého spánku. I když zdravotní stav Lukavského vypadal včera o něco radostněji, v tak pokročilém věku lékaři jeho stávkujícímu srdíčku už bohužel tolik nedůvěřují.

„U starších lidí jsou organismus a imunita oslabeny a mnohem hůře umějí bojovat i s problémy, které se dají u mladých a zdravých lidí pokládat za snadno léčitelné,“ vysvětlují lékaři a dodávají, že pokud má starý člověk vážné potíže se srdcem, bojují často s nepřemožitelným soupeřem.


Autor: David ZÁPAL
Foto Aha! – Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.