Radovan Lukavský (88): Selhání orgánů - 90 minut v bezvědomí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Radovan Lukavský (88): Selhání orgánů - 90 minut v bezvědomí

Radovana Lukavského přivezli do vinohradské nemocnice.
Radovana Lukavského přivezli do vinohradské nemocnice. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Ještě před týdnem jiskřil životem, teď se ho dotkla smrt. Radovan Lukavský (88), legendární herecký bard a profesor, kvůli totálnímu selhání orgánů zkolaboval a včera ve 12.18 hodin musela do jeho bytu v Kouřimské ulici v Praze přijet sanitka. Záchranáři našli herce v bezvědomí, ze kterého jej křísili více než hodinu a půl.

V kritickém stavu ho pak převezli na kardiologické oddělení Fakultní nemocnice Královské Vinohrady...

„Pana Lukavského jsme přijali a zůstává u nás,“ potvrdila krátce poté nemocnice ústy své mluvčí Jany Jelínkové s tím, že hercův stav je i nadále vážný.

Lukavský, jehož filmografie čítá desítky rolí a mnohem více jich stvořil na prknech Národního divadla, se ještě před několika dny zúčastnil nominačního večera filmových Českých lvů. Žertoval s Veronikou Žilkovou a její dcerou Agátou, poklábosil s režisérem Jiřím Strachem... O svém zdraví si ale iluze nedělal, přestože na otázku jak mu je odpovídal povzneseně a jen s lehkým pokrčením ramen. Nejvíc jej však ten večer, když procházel rautovým sálem, trápily komplikace po operaci zlomené páteře. „Se zdravím je to tak všelijak,“ povzdychl si a posadil se unaveně na stoličku. „Měl jsem zlomenou páteř a od té doby se mi špatně chodí. Musím často odpočívat. Ale když si vždycky na chvíli sednu, tak je to lepší...,“ pochvaloval si smutně.

Zdravotní stav Radovana Lukavského budeme nadále sledovat.

20.2.2008

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.