Pohádkový jackpot, a pak... Do 3 let zemřeli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pohádkový jackpot, a pak... Do 3 let zemřeli!

Loterie
Loterie (Foto ara)

Německé servírce, která s manželem žila ve Švýcarsku, se jednoho dne otočil život naruby: V loterii EuroMilliony vyhrála v říjnu 2018 největší sumu, jakou malá neutrální země ve své historii zažila – v přepočtu 4,9 miliardy korun! Jako poukaz na trvalé štěstí však pohádkové bohatství nezafungovalo, naopak...

Už o tři roky později totiž novopečená miliardářka podlehla rakovině, v pouhých 50 letech! Stala se tak důkazem rčení, že ten největší životní poklad je vždycky zdraví. „Všechny ty miliony bych vyměnil za to, aby se mi má milovaná žena vrátila,“ truchlil vdovec (59) a jediný dědic. Ani on ale nebyl miliardářem nadlouho. O pár měsíců později se odebral za svou manželkou. Nepřežil prasknutí břišní aorty...

Kdo dědí?

Manželský pár si za nabyté peníze pořídil nový dům, jinak ale nadále žil skromně. Valná většina výhry tak zůstala i po jejich smrti uschovaná na účtech. Ani jeden z nich však neměl žádné děti, zůstává tak záhadou, kam vlastně miliony putovaly. Banky takové informace samozřejmě neposkytují, je ale velmi pravděpodobné, že se podělili jejich sourozenci žijící v Německu.

Ráj pro Aargau

To vše je ale s velkým otazníkem. Docela určitě dobrý konec má ale příběh aspoň pro nejmenované švýcarské městečko z kantonu Aargau (mezi 630 milionůejí), kde výherci žili a dožili. Tamní kase totiž odvedli na daních z výhry závratných 630 milionů, za které městečko hodlá mimo jiné postavit novou školu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.