Tereza Kostková a StarDance: Odmítnutí kvůli omylu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Tereza Kostková a StarDance: Odmítnutí kvůli omylu

Tereza Kostková
Tereza Kostková (Martin Hykl)

Nechybělo mnoho a Tereza Kostková (47), s níž je StarDance neodmyslitelně spojená, v ní nemusela být! A soutěž nemusel uvádět ani Marek Eben (65)! Když jim totiž před sedmnácti lety zavolali z televize, oba nejprve odmítli…

Tereza chtěla být divadelní herečkou, ovšem také ji od dětství provázely nabídky na moderování. „Našlo si mě samo, když mi bylo sedm. Vybrali mě a syna Elišky Balzerové Honzu, což byl můj spolužák, tedy dvě herecké děti, že budeme uvádět školní akademii,“ zavzpomínala Tereza. „Dali nám role a kostým, byli jsme Mach a Šebestová a uváděli ji do velikého sluchátka. To mě bavilo. Moc mě ale překvapilo, že pak nepřišly další nabídky,“ smála se. Objevily se znovu, ale až v sedmnácti. „Na pedagogické škole zaťukali, jestli bych nešla uvádět imatrikulaci. Tak jsem začala přemýšlet, co by měl člověk, který to má spojit, říkat. Pomalu jsem si to začala chroupat, a to dělám doteď,“ dodala.

Tereza Kostková na premiéře filmu V létě ti řeknu, jak se mám: Co prozradila?

Video se připravuje ...

Jenže se StarDance to mohlo být jinak. Stačila ne zrovna šťastně zvolená formulace a měla jinou moderátorku. „Telefonát České televize mě zastihl ve Francii, na jednom zámečku, kde jsem zrovna dojedla jahody se šlehačkou. Zvedla jsem neznámé číslo, vlastně nevím proč, moc to nedělávám a ozvalo se: »Máme pro vás nabídku na jednu takovou reality show o tanci«,“ prozradila Tereza v talk show S Adélou, kde ji zpovídala komička Adéla Elbel (42). „Bylo to v době, kdy se objevovaly první reality show – Vyvolení či Big Brother. Nikdy jsem nebyla fanouškem a ani jsem se jím nestala. Se vší úctou, nemusím vědět o všech všechno,“ vysvětlovala moderátorka. „Chtěli mi stručně prezentovat typ pořadu, a protože StarDance je autentický pořad, nevymysleli nic lepšího, než říct, že jde o reality show. A jak to řekli, mozek to spojil, vyhodnotil: »Ne, to není pro tebe« a já chtěla říct: »Se vší úctou, já bych v tom nebyla dobrý moderátor, když k tomu nemám vztah«,“ rozpovídala se Tereza.

„Než to ze mě ale vylezlo, do ucha mi zaznělo: »Bylo by to s panem Ebenem«. Takže jsem »ne« spolkla. Markovo jméno už bylo tenkrát pojmem. Vnitřně jsem cítila, že by nebral tu reality show, ke které nemám vztah, že máme podobné vnímání světa,“ dodala. Jen díky jeho jménu nechala telefonát proběhnout do konce. „Pochopila jsem, že to není to samé a řekla jsem, že až se vrátím, přijdu na casting. Takže takhle jsem nabídku málem odmítla,“ vysvětlila.

Tereza Kostková: Přesně vím, co budu dělat na Velikonoce a nestává se mi to moc často

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.