Mrtvá sestra herce Petra Štěpánka Kristina (†71): 20 LET BOJE S RAKOVINOU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Mrtvá sestra herce Petra Štěpánka Kristina (†71): 20 LET BOJE S RAKOVINOU!

Režisérka Kristina Taberyová
Režisérka Kristina Taberyová (Foto Aha! –﷯ Pavel Machan)

Za pomoci celé slavné rodiny bojovala s rakovinou 20 let. Režisérka Kristina Taberyová (†71), nejmladší dcera hereckého barda Zdeňka Štěpánka (†71), se nikdy nevzdávala. Zákeřné chorobě podlehla až minulou středu a dnes jí rodina i kolegové dají poslední sbohem.

Kristina se vydala za nevlastní sestrou, herečkou Janou Štěpánkovou (†84) a bratrem, hercem a politikem Martinem Štěpánkem (†63). Poslední ze sourozeneckého kvarteta, herec Petr Štěpánek (74), osiřel.

Velká bojovnice

Taberyová milovala život. Nikdy si nepostěžovala, nenechala se litovat, v jejím okolí věděl o nemoci málokdo. „Byl to nejstatečnější a nejúžasnější člověk, kterého jsem poznal,“ dojemně napsal o mamince syn, novinář Erik Tabery (45). Právě on vozil mámu na chemoterapie. „Bojovala s rakovinou, prostě se svojí zarputilostí se rozhodla, že se pustí do léčby. Nemoc se vracela, zase bojovala. Ale sama říkala, že to stojí za to,“ svěřil se Erik. Ten statečný boj trval na 20 let...

Zlata Adamovská & Petr Štěpánek: Jak se dali dohromady a jak to chodí u nich doma?

Video se připravuje ...

Věděla o lásce

Před týdnem se osud bohužel naplnil. Režisérka zemřela ve spánku, jak si to sama přála. „Takže bolest je obrovská, ale čistě sobecká, protože ji tu nemáme. Měla krásný život. A musím říct, že vědomí, že odešla s tím, že o naší lásce věděla, je nesmírně ulehčující,“ napsal syn na sociální síť. Poslední rozloučení s Kristinou Taberyovou se koná dnes od 13.40 hod. v Nové obřadní síni v Praze na Olšanech.

Smutní i Macháčková

Na Kristinu zavzpomínala herečka Kateřina Macháčková (73). „Znala jsem Kristinu, Petra i Martina už od mládí. Pak jsme spolu počátkem devadesátých let zkoušely v Divadle pod Palmovkou Hru o králi Davidovi. Dost jsme ji potrápily,“ svěřila Aha! učitelka Králová ze seriálu Život na zámku. „Od té doby jsme byly s Kristinou v kontaktu i přes sociální síť. Tušila jsem, že asi má nějaký problém, ale její smrt mě zaskočila. Celá rodina je mi hodně blízká, i přes tátu. Jsem moc smutná,“ přiznala dcera režiséra a herce Miroslava Macháčka (†68).

Úmrtí 2022: Kdo ze slavných nás tento rok opustil?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.