Ochrnutí Oldřicha Vlacha: Špatnou léčbou se nemoc rozesela po těle | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ochrnutí Oldřicha Vlacha: Špatnou léčbou se nemoc rozesela po těle

Hůlčičku má herec i v seriálu, dobře mu poslouží. Však už není žádný mladík.
Hůlčičku má herec i v seriálu, dobře mu poslouží. Však už není žádný mladík. (Foto FTV Prima)

Letos to budou čtyři roky, co ze zdravotních důvodů odešel z milovaného Divadla na Vinohradech a zahájil boj o život! Oldřichu Vlachovi (81) alias rostlináři Jaromírovi z kultovního filmu Vesničko má středisková (1985) nejprve lékaři řekli, že má nádor na páteři. Nakonec se rakovina nepotvrdila. I tak si ale pořádně vytrpěl!

Říká se, že chlapi nepláčou. Velký herec malých rolí ale při vzpomínce na dramatickou a dlouhou nemoc otevřeně přiznal: „Jezdil jsem okolo rozsvíceného vinohradského divadla a tekly mi slzy. Říkal jsem si, že jestli se z toho dostanu, tak tam budu klidně stát na jevišti jako poslední zbrojnoš opřený o píku...“

Špatná diagnóza

Teprve teď, po čtyřech letech, je schopen o svých strastech otevřeně mluvit. „Začalo to bolestmi za krkem a mírnými teplotami. Ženě se to nelíbilo, a proto mě odvlekla do vinohradské nemocnice. Tam mi řekli, že je to ústřel,“ vzpomínal herec na začátek martýria. Po týdnu, kdy dostával každé ráno injekci, přestal chodit. „Začali mě zkoumat a určili špatnou diagnózu, že je to virový zánět míchy,“ řekl Vlach s tím, že ho vozili do další nemocnice na plazmaferézu neboli odběr krevní plazmy. „Ale tou léčbou se mi nemoc rozesela po celém těle a já jsem ochrnul,“ popsal nejhorší chvíle svého života.

Oldřich Vlach má novou radost: Zachránil pejska z útulku!

Video se připravuje ...

Zachránil ho »řezan«

Naštěstí se dostal do rukou neurochirurga Martina Häckela, který mu zachránil život. „Tenhle skvělý »řezan« mi na sále vyhodil pryč tři shnilé krční obratle. A pak čekal, jestli se zánět dá dohromady. Za tři měsíce jsem šel k němu na další operaci. Odsekl mi kus kosti z pánve, nacpal ji do páteře a sešrouboval to titanem,“ vyprávěl v rozhovoru pro iDnes Oldřich Vlach, který se musel znovu učit chodit. „Za to chci moc poděkovat doktorům v Kladrubech,“ řekl Aha! herec. „Díkybohu, žiju!“ zdůraznil dojatě. Zda se vrátí na divadelní prkna, zatím neví. „Uvidíme, nikdy neříkej nikdy,“ dodal ještě optimisticky.

Ochrnutý moderátor Michal Jančařík: Život na vozíku ho mění k nepoznání!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Pepik Petráček
24. 1. 2023 • 22:27

Jen blb může napsat to co uživatel. A panu Vlachovi bych přál aby na té forbíně mohl aspoň jednou i.třeba jako zbrojnoš opírající se o halapartnu postát.

Jitka Chramostova
24. 1. 2023 • 17:29

Myslím,že některým z Vas chybí úcta a pokora. Všichni jednou budeme mít jeho roky a všechna čest,že by ještě chtěl hrát divadlo,moc mu to preji! Nechápu,jak dokážou někteří lidé být tak zlí... Víte co to je KARMA? Zlo se ve zlém vrátí,tak s tou zlobou buďte velmi opatrní...

Yvetta Zlínská
24. 1. 2023 • 10:17

Stáří je odporné. Nikdo z nás neví, jak dopadne. Ať se má Olda dobře a hezky se mu žije bez bolesti. Přeju mu to. Drž se!

Uživatel_5348500
23. 1. 2023 • 18:55

Kecy, oni nevědí, kdy skončit a i přes špatné zdraví se cpou do divadla, copak to je normální a běžné? jako kdyby kdokoliv jiný brečel, že v 80 letech nemůže dál dělat svou profesi, to se určitě nevidí!!

Genevive Winklerová
23. 1. 2023 • 11:57

No to je věk,,,,mnozí se ho ani nedožijí a když, tak jsou v jiném levlu a pokud je nepostihl ten "německý dědek" čili mozek funguje může dohnat to co v mládí nestíhali, knihy, hudba, popovídání s přáteli atd. ještě že si nestěžuje na výši důchodu jako většina celebrit

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.