Ilona Csáková: Opilá nabourala 4 auta, ale... Obviněna nebude! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ilona Csáková: Opilá nabourala 4 auta, ale... Obviněna nebude!

PRAHA – Zpěvačka Ilona Csáková (37), která minulý týden při řízení v opilosti způsobila autonehodu, při níž nabourala 4 auta, nebude zřejmě vůbec obviněna!


NOVÁ POLICEJNÍ FAKTA

Soudu, u kterého by jí hrozily až 3 roky vězení za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, se totiž vyhnula tím, že po nehodě odmítla krevní zkoušku na alkohol.

V noci z 20. na 21. prosince zpěvačka ve velké rychlosti nezvládla řízení a na křižovatce na pražských Vinohradech v protisměru narazila do protijedoucího auta a pak i do dalšího zaparkovaného. Včetně svého auta tak poničila celkem čtyři vozy a způsobila škodu 300 tisíc Kč. Při následné dechové zkoušce na alkohol nadýchala více než 1 promile. „Jenže pro české soudy je jednoznačným důkazem jen krevní test a ten paní Csáková odmítla, na což má podle našich zákonů právo. Dechová zkouška je pouze orientační a jako přímý důkaz ji u soudu nelze brát,“ řekl deníku Aha! zdroj blízký policii. „Policisté tak zatím paní Csákové jen zadrželi řidičák a pro zahájení trestního stíhání nemají dostatečné důkazy. Prokázat její vinu by teď mohli už jedině očití svědci, kteří by její opilost u soudu potvrdili,“ dodává zdroj. Csáková tak zřejmě vyvázne „jen“ s pokutou 25 000 až 50 000 Kč, odebráním řidičáku až na 2 roky a sedmi „trestnými“ body v kartě. Reakci Ilony Csákové se nám nepodařilo zjistit. Celý včerejší den nezvedala telefon.


Autor: (son)
Foto Aha! – Martin Přibyl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.