Zemřela Kirstie Alleyová (†71), hvězda Kdopak to mluví: Tajný boj s rakovinou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemřela Kirstie Alleyová (†71), hvězda Kdopak to mluví: Tajný boj s rakovinou

Kirstie Alley (†71)
Kirstie Alley (†71) (Reuters)

Ještě v dubnu zpívala v soutěži Maskovaný zpěvák, v září natáčela promo video… A teď přišla zpráva, že Kirstie Alleyová, hvězda komedií Kdopak to mluví anebo seriálů Na zdraví! či Sever a Jih, v 71 letech zemřela. Prý po krátkém boji s rakovinou.

O jejím boji se zákeřnou chorobou svět nic netušil. Až najednou její adoptivní děti přišly se smutnou zprávou. „Elán naší matky, její vášeň pro život a tvořivost, její děti, vnoučata i mnohá zvířata neměly obdoby. Inspirovaly nás k tomu žít život naplno právě tak, jak to dělala ona,“ vzdali jí hold syn a dcera a současně poděkovala za péči Moffittovu onkologickému ústavu v Tampě na Floridě, kde nejspíš v obklopení milující rodiny zesnula. Kirstie vedle syna Williama (30) a dcery Lillie (28) oplakává mj. John Travolta (68), její partner z komedií Kdopak to mluví – a málem prý i parter životní…

Kdopak to... Svádí ženáče Travoltu!

V mládí Kristie neplánovala hereckou kariéru - to se změnilo, až když nechala studií a přestěhovala se do »města hříchu« Los Angeles. Hříchu, rozumějte závislosti na kokainu, se tam ale chtěla naopak zbavit, a to ve scientologické církvi. Pomohlo to, a vedle nové víry našla i životní povolání. Napřed se předvedla v televizních soutěžích, pak už přišla role v televizním filmu Star Trek II. Velký úspěch se dostavil se sitkomem Na zdraví!, za nějž roku 1991 obdržela Emmy za hlavní komediální roli. V očích českého publika ji ovšem zdaleka nejvíc proslavila komediální trilogie Kdopak to mluví (1989 až 1993) po boku souvěrce Johna Travolty. S tím se prý skoro brali!

Dancing with the stars - Kirstie Alley

Video se připravuje ...

„John by souhlasil, že to bylo vzájemné, tak nějak jsme se do sebe zamilovali,“ vyzradila až roku 2018. „Byla jsem do něj šíleně zamilovaná, nechat to být bylo nejtěžším rozhodnutím mého života. Nebýt vdaná, vzala bych si jeho.“ Ženatý byl ovšem i Travolta – a jeho manželka Kelly Prestonová (†57) prý tehdy Alleyové vyčítala, že jí Johna svádí. Vídali se mj. v rámci církve, všichni bydleli na Floridě poblíž jejího ústředí. Poslední vyznání Manželku Travolta ztratil předloni, letos odešla Kirstie. „Vztah s ní byl jedním z nejvíce speciálních, který jsem kdy měl. Miluji tě, Kirstie. Vím, že se znovu setkáme,“ vyznal se.

Nesplněný sen

Jedno nesplněné přání za Kirstie přece jen zůstalo: Už nikdy čtvrtý díl filmu Kdopak to mluví. Kristie doufala, že by si v něm tentokrát s Travoltou zahráli prarodiče novorozeného rozumbrady.

Vymetala reality show

V pozdějších letech už Kristie tolik nehrála, spíš vymetala růszné reality show. Napůl pravdivé, napůl fiktivní byly její pořady o problémech s váhou. Roku 2011 získala stříbro v americké obdobě StarDance (porazila mj. českou modelku Petru Němcovou), o sedm let později skončila rovněž stříbrná v Celebrity Big Brother.

Trailer k filmu Pomáda z roku 1978

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.