Skladnice z »Vesničky« Zuzana Burianová (†75): Rozloučení až 38 dní po smrti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Skladnice z »Vesničky« Zuzana Burianová (†75): Rozloučení až 38 dní po smrti

Poslední rozloučení se Zuzanou Burianovou
Poslední rozloučení se Zuzanou Burianovou (Dana Kolářová, archiv)

Čeká ji další těžký den. Režisérka Kateřina Kergalová (52), která spolupracuje mj. na pořadu Všechnopárty, se zítra rozloučí s milovanou maminkou, zpěvačkou a herečkou Zuzanou Burianovou (†75) alias skladnicí z filmu Vesničko má středisková.

Vdova po režiséru Jánu Roháčovi (†48) zemřela ve Švýcarsku po pádu ze schodů. Zlomila si nohu a 25. října podlehla embolii. Kateřina za ní ještě týden před smrtí byla. „Maminka se chtěla přestěhovat zpět do Česka, bohužel se jí sen už nesplnil,“ řekla deníku Aha! Kergalová.

János Bán alias Otík z Vesničky: Jsem aktivní důchodce, pořád hraju!

Video se připravuje ...

Převoz ostatků ze Švýcarska také zpozdil poslední rozloučení. To se koná zítra od 11 hodin v kostele svatého Mikuláše na Staroměstském náměstí v Praze. „Řeč pronese farářka církve československé husitské Libuše Roytová,“ prozradila dcera Kateřina. Během obřadu zazní Zuzaniny písničky ze Semaforu a promluví také bratr zesnulé, spisovatel Oliver Burian (68). „Maminku pak uložíme do hrobu ve Strašnicích k mému tatínkovi Jánu Roháčovi a jejím rodičům,“ upřesnila Kergalová. Zuzana se tak vrátí domů alespoň po smrti.

Vesničko má středisková. Kterého slavného herce odmítl režisér Menzel obsadit?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.