Jaromír Jágr oporou mamince: Dojemné loučení se zesnulým tatínkem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jaromír Jágr oporou mamince: Dojemné loučení se zesnulým tatínkem

Jaromír Jágr na pohřbu táty podpíral svou maminku.
Jaromír Jágr na pohřbu táty podpíral svou maminku. (CNC/Michal Beránek, Karel Kopáč)

Něco končí, aby něco mohlo začít. A tak to chodí na tom světě, což poznal i truchlící hokejový matador Jaromír Jágr (50).

Legendárnímu útočníkovi před týdnem ve věku 82 let po dlouhém boji s rakovinou zemřel tatínek, který z něj i díky úmorné dřině na rodinném statku v Hnidousích vycepoval nejproduktivnějšího Evropana v dějinách NHL. »Džegr« ztrátu milované osoby těžce nesl. Útěchu hledal u přítelkyně Dominiky (27) a v hokeji. Přesto našel sílu, aby v neděli zašel do chrámu páně v Obořišti na křtiny Matyáše, syna jeho kamaráda a manažera Petra Větrovského. To se navzdory »rozpakům z nezkušenosti« kmotr Jágr ještě usmíval.

Smuteční řeč Jaromíra Jágra na pohřbu jeho otce. Četl dopis, který pro něj napsal

Video se připravuje ...

Ale včera v kladenském kostele Nanebevzetí Panny Marie vypadal hodně zdrceně. Smuteční obřad, stejně jako nedělní slavnost na počest nového života vedl farář Zbygniew Czendlik. „Myslím, že nečekáte slova útěchy, protože taková slova ani neexistují. Musíme si to všichni prožít,“ obrátil se k Jágrově rodině. Jaromír byl v tu chvíli oporou lkající mamince Anně (76), proslulé v zámoří jako »Mama Jagr«. Pak šéf kladenských Rytířů, jenž zdědil řízení klubu po otci, statečně přečetl dopis do nebe: „Měj se tam hezky a brzy na viděnou.“

Dopravní kolaps v Praze! Turecko hodlá napadnout Sýrii a Irák. A loučení s Jágrem st.

Video se připravuje ...

Kondolence »synů«-šampionů

Vdova po zesnulém Jaromíru Jágrovi starším (†82) pečovala s láskou nejen o vlastní potomky, ale rovněž o parťáky současného kladenského majitele.

Upřímnou soustrast Jágrovým proto přišli vyjádřit třeba také olympijští šampioni z Nagana 1998: obránce Jiří Šlégr (51) a útočník Martin Straka (50). „Všechny tyhle kluky, co hráli v zámoří s Jaromírem, mám moc ráda a považuju je tak trochu i za svoje děti,“ vzpomínala nedávno Anna Jágrová.



Přečtěte si
lekno
24. 11. 2022 • 15:37

Pokud se nehrnula jeho maminka do rakve za panem Jaromírem starším, tak je to ještě dobré.. Vypadá paní na svůj věk svěží a silná, snad to zvládne. Má pro koho žít.. Poslední poznámka – podle mě pan Jaromír mladší se vůbec, ale vůbec fyzicky nepodal na pana Jaromíra staršího. Nevidím žádnou podobu, až mě to překvapilo. Je spíše na matku.. A když mě teď smažete, nebude mi to vadit. Byla jsem zde už dost dlouho, stačilo..

bursik
23. 11. 2022 • 07:31

Nádherné rozloučení, pan farář a syn Jaromir , úžasné a důstojně ! Nedá se srovnat s pohřby v Praze.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.