Iva Janžurová a její rodina: BOJ O DŮM! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Iva Janžurová a její rodina: BOJ O DŮM!

Iva Janžurová bojuje o svou čtvrť.
Iva Janžurová bojuje o svou čtvrť. (Foto Aha! – Jakub Poláček, archiv ND)

Pořádně namíchnutá je herečka Iva Janžurová (81) a její rodina, se kterou bydlí v jedné z prvorepublikových vil v pražských Střešovicích. Společně se sousedy totiž povolili rekonstrukci domku ve spodní části zahrady sousedního pozemku, a najednou zjistili, že místo opravy stávající nemovitosti tam developer staví ještě jednu, úplně novou. A »kapitalizuje« tak dle jejich slov celý prostor.

Rodina Janžurové i jejich sousedé se teď cítí v nebezpečí. Třeba z umístění jeřábu ve velké jámě, který jejich domy v případě silného větru – jak oni tvrdí – ohrožuje.

Zatleskali jí

Situaci se snaží řešit jak Janžurová, tak její dcera Theodora Remundová (48). Ta si byla na umístění jeřábu stěžovat na Městském úřadu Prahy 6. Nejprve to vypadalo nadějně, ale nakonec stavební úřad oznámil, že jeřáb není stavba, ale nástroj pro výstavbu a jeho přemísťování nová povolení nepotřebuje – jak informuje server Seznam Zprávy.

Iva Janžurová o trápení s režisérem Krobotem: Trošku jsem trpěla!

Video se připravuje ...

Situaci tedy začala důrazně řešit sama Janžurová. Zašla přímo na jednání zastupitelstva šesté městské části. Dočkala se ale pouze úcty ke své osobě. „Zatleskali mi, ale v podstatě to bylo všechno. To byl veškerý úspěch, který jsem obdržela,“ prohlásila.

Jen jeden dům!

„Podívejte se, řešíme to a snažíme se zachránit charakter naší čtvrti, aby na jednom pozemku stál jeden dům a žádný další. V tom je celý ten problém, který nám vadí,“ řekla Janžurová deníku Aha! s tím, že se rozhodně nehodlají vzdát a dál tlačí na úřady, aby s tím něco dělaly.

Iva Janžurová o filmu Velká premiéra, Miroslavu Krobotovi i své festivalové znělce

Video se připravuje ...

Investor z Kunratic nechce nic říct

Celou »rekonstrukci« domku (tedy vlastně stavbu nové nemovitosti) platí společnost Fedrosa se sídlem v pražských Kunraticích. Vlastní ji nizozemská společnost Accor Holding. Ředitel společnosti Pavol Vňuk ale k této záležitosti odmítá cokoliv říci. „K tomu vám nic nepovím. My jsme to zadali nějaké firmě,“ sdělil Seznam Zprávám.



Přečtěte si
Martin Roztočil
24. 11. 2022 • 23:17

Nikoho to nezajímá... ani paní Janžurová ani její protekční děti ani ty pseudo problémy o kterých píšete... opravdu ne...

bursik
23. 11. 2022 • 07:35

To zuřivě staveni developeru zničí vse

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.