Hororové chvíle Schumacherových: Synovec Michaela si zlomil páteř! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Hororové chvíle Schumacherových: Synovec Michaela si zlomil páteř!

David Schumacher byl jedním z účastníků velké nehody.
David Schumacher byl jedním z účastníků velké nehody. (Koláž BLESKsport)

Láska ke sportu s sebou přináší rizika, která mohou mít pro člověka fatální následky. Své o tom naneštěstí ví rodina Schumacherových. Mladší z generace též propadli závodům v rychlých vozech, na což nyní málem doplatili…

Jak křehké lidské tělo je, ví rodina sedminásobného mistra světa F1 až příliš dobře. Již 9 let uplynulo od děsivé nehody během lyžování, při němž si Michael Schumacher (53) vážně poranil hlavu. Od té doby je upoután na lůžko a rodina nechce jeho zdravotní stav blíže specifikovat.

Svět se však točit nepřestal, otěže převzala mladá generace, která nyní obnovuje prestiž slavného jména na závodní dráze. Nebezpečí ale nelze pokaždé předejít, o čemž se přesvědčili jak syn legendárního závodníka Mick (23), tak jeho synovec David (20), jenž unikl tragédii jen o vlásek.

Tým s nejdelší historií a plný legendárních závodníků. To je stáj Ferrari na F1!

Video se připravuje ...

Jak informoval server sport.cz, oba mladíci utrpěli lehčí i vážnější zranění během závodů. Zatímco Mickova havárie při Velké ceně Japonska se obešla bez větších následků, Michaelův synovec David byl na tom po závodu seriálu DTM na Hockenheimringu o poznání hůře. Střet se závodníkem Thomasem Preiningem odstartoval chvíle hrůzy pro všechny přítomné. Děsivou scenérii završil výbuch vozu závodníka Dennise Olsena, jenž spolu s Rolfem Ineichenem nemohli hromadné nehodě předejít.

Trailer na dokument Schumacher

Video se připravuje ...

Schumacher nicméně v péči lékařů nezůstal dlouho. Po nehodě dokonce odešel domů. Až tam však pocítil následky nehody. „Když David dorazil domů, stěžoval si na bolest zad," přiznal v rozhovoru pro Motosport Davidův otec Ralf Schumacher. „Rozhodli jsme se proto vypravit do nemocnice v Salcburku na magnetickou rezonanci a ta odhalila frakturu bederního obratle. Podle lékařů rekonvalescence zabere šest týdnů," objasnil situaci. Operace překvapivě nebude nutná.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.