Nová královna ustupuje od tradice! Camilla ruší... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nová královna ustupuje od tradice! Camilla ruší...

Novopečená královna Camilla
Novopečená královna Camilla (ČTK / AP / Henry Nicholls)

V průběhu staletí se na královském dvoře z některých sloužících stali také šlechtici, jimž zůstávaly funkce víceméně čestné, symbolické. Mistryně šatů, ložnicová dáma... Nic z toho prý manželka nového krále Karla III. nepotřebuje.

Zmiňované funkce doteď obstarávaly dávné přítelkyně a důvěrnice královny Alžběty II. (†96), zhruba v jejím věku. Od takových dam jistě nelze čekat převlékání postele nebo panovnice samotné. Ale doprovázely ji na akcích, například přebíraly květiny. A bez nich se její snacha, královna manželka Camilla (75), obejde.

Jak bude vypadat korunovace prince Charlese?

 

Video se připravuje ...

V rámci modernizace monarchie si vystačí s asistentkami- sekretářkami tak jako dosud, když byla jen manželkou následníka trůnu Charlese, nyní krále Karla III. (73). „V její kanceláři na ceremonii nikdo nehraje, každý dělá, co je potřeba,“ uvedl zdroj deníku Daily Mail. Nyní tak bude mít sekretářky-dvorní dámy »dvě za cenu jedné«.

Camilla Parker-Bowlesová a její cesta na „trůn“

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.