Dramatické natáčení seriálu Policie Modrava: 2 mrtvoly na pitevně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dramatické natáčení seriálu Policie Modrava: 2 mrtvoly na pitevně

Patoložka má plné ruce práce se dvěma nebožtíky.
Patoložka má plné ruce práce se dvěma nebožtíky. (Foto TV Nova, ara)

Jeden nebožtík nestačí! V zítřejším dílu seriálu Policie Modrava s názvem Mrtví do hospody nechodí se s nimi roztrhl pytel. „Poprvé se stalo, že na pitevně leží dva mrtví. Důchodce a šestnáctiletá dívka. Policisté hledají souvislosti,“ prozradil deníku Aha! režisér Jaroslav Soukup (75).

Patoložka, kterou hraje Stanislava Jachnická (57), tak měla dvojí práci s ohledáváním mrtvol. „Ve skutečnosti to byli pochopitelně dva figuranti, kteří si svoje role museli nehybně odležet,“ poodhalil režisér zákulisí natáčení veleúspěšného nováckého seriálu, jehož sledovanost se již minulou neděli přehoupla přes 1,7 milionu diváků. Aby figuranti na tvrdém a studeném stole příliš netrpěli, měli pod prostěradlem teplou deku. „Navíc se to celé natáčelo v teplém letním dni,“ dodal Soukup s úsměvem.

Kulový Blesk: Jaké jsou nové seriály podzimu? Toxické Pozadí událostí a neakční Policie Modrava, říkají kritici

Video se připravuje ...

A kdo jsou vlastně oba nebožtíci? Prvním zastřeleným je důchodce Trojan, který občas zašel na pivo do hospody a zajímal se o historii těžby zlata na Šumavě. Druhou obětí se stala šestnáctiletá zamilovaná Lenka, která tajila, kdo je její starší milenec. Kapitánka Jana Vinická neboli Soňa Norisová (49) se svým týmem musí objasnit, proč je někdo zabil na stejném místě a ve stejný čas. A proč jejich těla schoval pod koberec v kostele? To se dozvíte už zítra od 20.20 hod. na Nově.

Ulice: Tohle nikdo nečekal! Vášnivá líbačka a nejpřekvapivější pár je na světě

Video se připravuje ...

Dva kostely v jednom

„Kostel, kde jsme točili klíčové scény, jsme museli dát dohromady ze dvou míst,“ prozradil dále Aha! režisér Soukup. Interiér, v němž kapitánka Jana Vinická nalezne obě oběti, je v Kašperských Horách. Kostel sv. Mikuláše je ale zvenčí pořád ještě příliš pěkný a režisér potřeboval pro svůj záměr ruinu. „Hledali jsme kostel zvenku zpustlý. Takový jsme našli ve Velharticích a kupodivu má pro změnu zase docela pěkný vnitřek. Tak jsme to propojili,“ dodal.



Přečtěte si
jity
1. 10. 2022 • 12:00

Přesně tak, vtáhne mi to do děje protože ty postavy působí velmi lidsky a navíc krásná příroda.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.