Neumannová odtajnila zdravotní problém: Věc, kterou asi budu mít už navždycky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Neumannová odtajnila zdravotní problém: Věc, kterou asi budu mít už navždycky

Kateřina Neumannová
Kateřina Neumannová (Profimedia)

Kateřina Neumannová (49) je bývalá běžkyně na lyžích a z olympiád si odnesla celkem šest medailí. Díky tomu se řadí mezi ty nejlepší české sportovce naší historie. Lékaři jí ale diagnostikovali zdravotní problém, který ji zkomplikoval začátek kariéry.

Když Kateřina dospívala, potýkala se s růstovými potížemi páteře. Tehdy se věnovala rychlostní kanoistice, ale s tou musela kvůli zdraví seknout. „To, proč mi kdysi lékaři zakazovali sport, byla růstová věc, kterou asi budu mít už navždycky. Nyní si naštěstí zásadní zdravotní problémy nenesu,“ vysvětlila olympijská vítězka v rozhovoru pro Život ve hvězdách.

Emil Zátopek – vítězství, které už nikdo nepřekoná

Video se připravuje ...

Jistá omezení ale nakonec přeci jen přiznala. „Dělá mi problém stát na místě a jsem odsouzená k tomu, že pokud budu chtít, aby mě nebolely záda, tak musím co nejdéle cvičit, udržovat se v kondici a mít záda zpevněný," prozradila Neumannová. Svou profesionální sportovní kariéru už považuje za uzavřenou, protože si splnila všechny kariérní sny, které měla. Nyní se plánuje více věnovat své dceři Lucii, která je velmi nadaná v atletice a tenisu.

Ester Ledecká v Pekingu: Ze snowboardu třetí zlato, na lyžích čekala na zaváhání soupeřek

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.