JINÁ, NEŽ SE ZDÁLO: Havlová popsala setkání s královnou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

JINÁ, NEŽ SE ZDÁLO: Havlová popsala setkání s královnou

Prezident ČR Václav Havel, Dagmar Havlová, britská královna Alžběta II. a Philip, vévoda z Edinburghu během setkání v Buckinghamském paláci v Londýně (16. 10. 1998)
Prezident ČR Václav Havel, Dagmar Havlová, britská královna Alžběta II. a Philip, vévoda z Edinburghu během setkání v Buckinghamském paláci v Londýně (16. 10. 1998) (ČTK/Zbyněk Stanislav)

Smutná zpráva o skonu královny Alžběty II. (✝96) zarmoutila celý svět. Ty, kteří měli možnost setkat se s ní osobně, o to více. Jak na ni vzpomíná herečka Dagmar Havlová (69), která se s královnou coby první dáma setkala při její jediné návštěvě České republiky? 

Za 50 let na trůnu procestovala takřka celý svět a pro Českou republiku může být velkou ctí, že královna Alžběta II. se svým mužem, princem Philipem (✝99), navštívila i naše největší města, Prahu a Brno.

Královna Alžběta navštívila Česko: Připomeňte si historické okamžiky

Video se připravuje ...

Tehdy ji na Hradě přijal prezident Václav Havel (✝75) a bývalá první dáma Dagmar Havlová. Ta na ni vzpomíná jako na dámu v velkým D, která oplývala jedinečným humorem. „Velmi jsem ji ctila pro její postoje, pevnost i smysl pro legraci. Byla velmi lidská," přiblížila největší panovnici všech dob Havlová. 

„Čest její památce. A není to pouze fráze. Čest, morálka, zásady. Něco, co se už moc nenosí a přesto si toho všichni vážíme. Starý stabilní svět. Je mi moc smutno,“ připsala na Instagram pod jejich společnou fotografii. 

Jaký byl kouzelný život královny Alžběty II.?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
martinfruhaufm
9. 9. 2022 • 14:57

Byla to doba, kdy jsme něco znamenali...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.