Milovaný hit Hany Zagorové (†75): Písnička, která ji rozplakala | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Milovaný hit Hany Zagorové (†75): Písnička, která ji rozplakala

Vánoční koncert Hany Zagorové opět naplnil pražskou Lucernu až po strop!
Vánoční koncert Hany Zagorové opět naplnil pražskou Lucernu až po strop! (Martin Hykl)

To byla vzácná shoda. Písničku Maluj zase obrázky milovala jak Hanka Zagorová (†75), tak její fanoušci. Žádný koncert se bez ní neobešel. Lidé dokonce v roce 1976, kdy Pavel Žák napsal text, mysleli, že vypráví o jejím skutečném zklamání z rozchodu.

Snažili se ji proto povzbudit, že zase bude líp a že jistě pozná někoho jiného. Zpěvačka to musela pracně vyvracet. „Podobné rozchody za sebou mají asi všichni. Každý to někdy v životě zažil. Tohle ale byla skutečně jen licence Pavla Žáka,“ říkávala Hanička Písnička. Původně se hit jmenoval Hrníčky, ale brzy zdomácněl pod názvem Maluj zase obrázky. Píseň zvítězila i loni, 45 let od svého vzniku v hitparádě uspořádané k Hančiným 75. narozeninám. Tehdy se zpěvačkou dělal poslední rozhovor z jejího domova moderátor Aleš Cibulka (45). Když Zagorce sdělil, jaká písnička vyhrála, byla samozřejmě nadšená.

Smutný Peroutka na rozloučení se Zagorovou: O Hančině úmrtí věděl první!

Video se připravuje ...

„To je písnička, kterou zbožňuji. Provází mě téměř celým životem a kariérou. Měla jsem ji ráda od prvního okamžiku. Dokonce jsem se u ní rozplakala,“ přiznala v rádiu. Jako druhá skončila Řeka zázraků a třetí příčku přisoudili posluchači hitu Studánko stříbrná. Přitom se občas uvádí, že Žák psal text Hrníčků původně pro Hanu Hegerovou (†89). Ta se ji prý ale neodvážila zpívat, necítila se na to.

Pieta za Zagorovou, dlouhé fronty, stovky květin! Zvrat v kauze Mlejnek a Gorbačov zemřel

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.